Efes harabeleri, Meryem Ana Evi başta olmak üzere pek çok tarihi ve kültürel değere sahip Selçuk’ta gıda ürünlerinde ciddi artışların olduğu konuşuluyor. Bu nedenle ilçede yaşayan yurttaşların, daha ucuz olduğu gerekçesiyle Torbalı Tepeköy ve Kuşadası pazarlarına  akın akın gitmeye başladığı iddia edildi. Perşembe günleri kurulan Tepeköy pazarına gitmek için yüzlerce Selçuklu vatandaşın pazar arabasıyla İZBAN trenine hücum ettiği, alışverişini yapıp döndüğü ifade edildi. Selçukluların Tepeköy’e yaptığı “Pazar göçü”nün Salı günleri de Kuşadası’nda kurulan “Salı Pazarı”na yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi.

KAMAK: SELÇUK İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ PAHALI BİR YER DEĞİL
Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Okan Kamak, ilçedeki pazarda fiyatların yüksek olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Selçuk’un, pahalı bir yer olmadığına vurgu yapan Başkan Kamak, Selçuk Zabıtası’nın yaptığı araştırmaya göre, Tepeköy pazarı ile Selçuk pazarındaki etiketler arasında pek fark olmadığının ortaya çıktığını ifade etti.

Kamak, şu değerlendirmelerde bulundu:

Bir Şair/Şiir Tanıma Gecesi’nin bu haftaki konusu usta şairdi Bir Şair/Şiir Tanıma Gecesi’nin bu haftaki konusu usta şairdi

“Tepeköy ile aramızda 23 kilometrelik bir mesafe var. Selçuk’tan hareket eden İZBAN treni, 65 yaş üstü yurttaşlarımıza bedava. Özellikle bu yaş grubundaki büyüklerimiz, hem gezmek, hem alışveriş yapmak, hem de vakit geçirmek için trene biniyor, Tepeköy pazarına gidiyor. Tepeköy pazarına gidiş sebeplerinin, Torbalı’daki fiyatların daha düşük olmasından kaynaklandığını düşünmüyorum. Torbalı’dan da Selçuk pazarına alışverişe gelenlerin sayısı da az değil. Selçuk’un karpuzu, şeftalisi, inciri meşhurdur. Bu ürünler başta olmak üzere pek çok tarımsal ürün bizim pazarımızda ucuzdur, çünkü çok sayıda üretici, ürünlerini pazarımıza getiriyor.”

İKİ PAZAR SEÇENEĞİNE RAĞMEN SELÇUK PAZARI DA HER ZAMANKİ GİBİ KALABALIK
Selçuk’ta yaşayan Şükrü Akalın adlı vatandaş, Perşembe günleri İZBAN treninde izdiham yaşandığını, pazar arabasını kapan genç yaşlı herkesin Tepeköy pazarına gittiğini söyledi. Akalın, Torbalı’nın sebze üretiminin merkezi olarak görüldüğünü, ekonomik şartların ağırlaşması nedeniyle vatandaşların daha ucuz olması nedeniyle Tepeköy pazarına gitmeye başladığını belirterek, “Salı günleri de Kuşadası’nda kurulan Salı Pazarı’na gidiliyor. Kuşadası’ndaki pazarın bile Selçuk’taki rakamlardan düşük olduğu konuşuluyor. Tepeköy ve Kuşadası seçeneklerine rağmen Selçuk’ta cumartesi günleri kurulan pazarın da her zamanki gibi çok kalabalık olduğunu söylemek isterim” dedi.

Editör: Ömer Dur