Uygur algı yönetimine neşteri vurdu
Recep Tayyip Erdoğan ekonominin başına en güvendiği ismi getirmedi mi? Bu konuyla ilgili herkes bir şeyler dedi ancak bu işler Ahmet-Mehmet işi değil, devlet işi. Tayyip Erdoğan kararını verdi ve bir an olsun geri adım atmadı. Neticede vatandaş kendisine bir görev verdi.
Sayın Cumhurbaşkanımızın danışman kadrosuna baktığımızda kendisine yakın isimleri de görmekteyiz.
Şimdi gelelim yaşanan olaylara ve Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un cesaret dolu açıklamalarına. Sosyal medyada yapmış olduğu açıklamayı olduğu gibi verelim.
İşte o açıklama
Değerli Hemşehrilerim,
Bazı basın-yayın organlarında ve sosyal medyada yer alan hakkımda yayınlanan haberlerle ilgili olarak; kamuoyumuzun ve hemşehrilerimizin doğru bilgilendirilmesi adına aşağıda bulunan açıklama tüm basın-yayın organlarımız ile paylaşılmıştır.
Belediyenin ana borçları 170 milyonu aşıyordu.
TORBEL sıradan bir şirket değil. Memurlar hariç tüm belediye personeli burada çalışıyor. 20’nin üzerinde kafeterya, iş makineleri, araç-gereç ve birçok faaliyeti bünyesinde bulunduruyor.
Yani tüm sistem TORBEL üzerinden yürüyor.
Geldiğimizde buranın bilerek ve isteyerek batırılmış olduğunu gördük. Ne yazık ki iki dönem belediye başkanlığı yapmış olmama rağmen yeni dönemde bir dönem aradan sonra enkaz devraldım. Güvenebileceğim kimse yoktu. Benim oğlum işletme fakültesi okumuştur.
Burada verdiğimiz görev onun maaş ya da makam alması için değil. Başka genel müdür yardımcısı da var. Özel aracımı ve yakıtımı kullanıyor. Belediye şirketinden araç ya da yakıt almıyor.
Günde 15 saat çalışıyor.
Benim sağlıklı veriye sağlam bilgilere ve raporlara ihtiyacım var. Bunu da şimdilik oğlum yapıyor. Ben oğluma iş kuramayacak ya da onu işsiz bırakacak biri değilim. Buradaki iş tamamen 5-6 aylık, gerekirse 1 yıllık geçici görevlendirme niyetindedir. Oğlum gerekirse maaş da almaz.
Şirket düze çıktıktan sonra tekrar kendi yaşamına dönecektir.
Atama kararı tamamen güven ve çalışma esaslıdır.
Beni eleştirenlere buradan şunu söylüyorum;
Gelsinler tüm şirket bilgi rapor ve bilançolarını görsünler. Hepsini gerekirse kamuoyu ile paylaşırım. 5 kişinin çalıştığı ve yüzlerce kişinin geldiği bir kafeteryanın 3 aylık hasılatı 300 TL gösterildiğini belgeleriyle kanıtlarım...
Saygıyla halkımızın bilgisine sunarım.
Mesaj açık ve net.
Başkan Uygur, Belediye eski Başkanı Adnan Görmez gibi vermiş olduğu karara sessiz kalmadı.
Görmez vakti zamanında yakın akrabalarıyla belediyeyi yönetti. Daha önceleri Torbalı’ya 5 kere gelmemiş olan Yiğit Erben’i Strateji müdürü olarak atamıştı. Mersin’de ikamet eden yeğeninden tutun birçok yakınına iş imkanı sağladı.
Uygur neticede algıya neşteri vurdu
Adnan Yaşar Görmez’in belediyeden istihdam sağladığı yakın akrabalarının soy ağacına bir bakalım sonra İsmail Uygur ile kıyaslayalım.
GÖRMEZ’İN SOY AĞACI
Hakan İşbilir: Ablasının oğlu belediyeye aylık maliyeti 12.000 TL
Gani kıratlı: Kayınbirader belediyeye aylık maliyeti 9.500 TL
Adnan Alemdar: Mersin’de ikamet eden yeğeni belediyeye aylık maliyeti 8.000 TL
Halit Tunç: Liseden arkadaşı belediyeye aylık maliyeti 7.500 TL
Bahsettiğimiz bu isimleri Torbalı’da herkes tanır bilir. Bilinmeyen ise Sosyal Medya danışmanının oğlu ve gelininin aylık maliyeti 12.000 TL
Eşinin asistanı ve yakın akrabaları gibi harcamalara baktığımızda Belediye eski Başkanı Adnan Yaşar Görmez’in soy ağacının belediyeye aylık maliyeti 75.000 Tl’yi buluyor.
Görmez’in eşi Arzu Görmez Belediyenin tüm imkanlarından faydalanıyordu. Belediyenin VİP aracı, makam şoförü olmak üzere, asistanı bile belediye çalışanıydı.
Bu bahsettiğimiz rakamlara harcırah ve kullanılan imkanlar dahil değil.
Sayın Görmez bu açıklamalara itiraz ederse bize de net rakamları vermek farz olur.
Konu Belediyenin şirketi olan Torbel. Bugün hafta sonu olmasına rağmen ezberimde olan, Bora Sartan, Turgut Buluş ve Adnan Korkmaz’ın Torbel’den aylık 3.000 TL ekstra maaş aldığını söylesem yeni bir tartışma konusu çıkar mı?
İSMAİL UYGUR AÇIKLAMALARINDA NE DEDİ:
Uygur atamayla ilgili açıklamalar yaparken olayı yalanlamadı. Benim oğlum günün 15-16 saatini Torbel’de geçiriyor. Hafta sonu izni yok Torbel ile yatıp kalkan birisi. Bu tartışmalara en güzel cevabı süreç verecek. Bir kafeterya düşünün 5 çalışanı ile aylık 300 TL ciro yapıyordu. Önümüzdeki 6 aylık süre içerisinde şirketin gelir ve giderlerini, geçtiğimiz yıllarla kıyasladığımızda gerçek ile karşılaşacağız. İşte o zaman bu linç kampanyasını başlatanlar vicdan azabı duyacaklar mı?
Uygur göreve gelmeden önce belediyenin borç batağında olduğunu biliyoruz, bize güvenin biz bu tahribatı gideririz demişti.
Torbel ufak bir işletme değil yaklaşık 1.000 çalışanı hizmet araçları ve kiralık araçlarıyla belediyeye büyük bir külfet sağlayan bir kurum. Benim haliyle orada olanı biteni bilmem lazım dedi. İsmail Uygur’un oğlu Efe Uygur kadar Belediyede mesai harcayan biri yok. Torbel ile yatıp Torbel ile kalkan birisi. Hafta sonları daha çok mesai harcayan bir isim. Torbel’e başka birini atasa altına araç isteyecek, harcırah isteyecek. Efe Uygur’un bana göre Torbel’de olmasının belediyeye büyük faydası var.
Torbel İsmail Uygur döneminde kurulmuş bir şirket, Torbel’de işlerin nasıl yürüdüğünü az çok bilen birisi. Uygur eğer ki başarısız bir belediye başkanı olsaydı 8.000 oy farkla tekrar seçim kazanamazdı.
Son olarak şunu ifade etmek istiyorum sadece muhalefet olsun diye fütursuzca saldıranlar, biraz müsaade edin Torbalının çıkarlarını düşünün. Her şeyin çok daha güzel olduğuna tanık olacaksınız.
Dip not: Efe Uygur’un Torbalı Belediyesine maliyeti 7.000 TL
Adnan Yaşar Görmez’in yakın akrabalarının Belediyeye aylık maliyeti ise 75.000 TL. sizce hangi konuyu eleştirmemiz gerek.