Artan maliyetler ve yüksek fiyat artışı her sektörü etkilediği gibi hayvancılık sektörünü de etkiledi. Yaklaşık 10 yaşındayken hayvancılık işiyle uğraşmaya başlayan Torbalıüretici Ahmet Yılmaz, çocukluk ve gençlik döneminde birçok kişinin hayvancılıkla uğraştığını belirterek günümüzde bu sayının giderek azaldığını ifade etti.

Yılmaz, “Bir yem çuvalı beş yüz lira. Akaryakıt, elektrik gibi girdiler de çok fazla. Önceden bizim sokağımızda herkesin baktığı hayvanları olurdu. Ama şimdi birkaç komşum ve benim elimde hayvan var. Benim gençliğimde her ev en az yirmi tane hayvan bakardı. Ama şimdilerde şehir hayatına bir yönelme var. Sanki şehirde kurtuluş var. Ben bu düşünceyi anlamıyorum. Biz toprakla uğraşan bir kültürüz. Babalarımız, büyük dedelerimiz hep hayvancılıkla geçimini sağladı. Hayvancılık biter diyemiyorum. Çünkü hayvancılık biterse aç kalırız. Ben de bırakamam hayvancılığı çok seviyorum. Çocuklarım bu işle ilgilenmiyor. Ben tek başıma devam ediyorum.” dedi.

“25 SENE ÖNCE HAYVANCILIK ÇOK İYİYDİ”

Torbalı yeni yılı coşkuyla kutlayacak Torbalı yeni yılı coşkuyla kutlayacak

"Elimde olan bir dananın fiyatı 150 bin, başka bir dananın fiyatı 80 bin lira" diyen Yılmaz, "Bakıldığında fiyatlar çok iyi gibi görünüyor. Ama maliyetler çok fazla. Ben tek başıma bu işi yapıyorum. Zararım belli, karım belli. Bundan 25 yıl önce hayvancılık sektörü çok güzeldi. Ben o dönemde bu işi yaparken bu kadar çok maliyetlerin yüksek olduğunu hatırlamıyorum. Şu anda benim baktığım bir hayvanın günlük maliyeti fazla oluyor. Ayda nereden baksan 100 bin lira yapıyor. Her ay benim hayvanlarımı satmam gibi bir durum söz konusu değil. Yazın yonca bahçemde hayvanlarımı otlatıyorum.

Editör: TE Bilisim