Partiler geçtiğimiz gün meclis üyesi dosyalarını İlçe Seçim Kurulu’na teslim etti. Bunlar arasında şüphesiz en büyük ilgiyi Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) gördü. Genç ve kadın isimlerin dikkatleri çektiği listenin birinci sırasında ise sürpriz bir isim yer aldı. Torbalılıların yakından tanımadığı bu isim İzmir siyasetinde ve CHP’nin ana kademesinde önemli işlere imza atan ve Türkiye’nin yetiştirdiği başarılı akademisyen Prof. Dr. Özkan Yıldız. Adını ilk olarak 3 yıl önce gerçekleşen CHP'de 35. Olağan Kurultay'da 60 kişilik PM'ye girerek daha da duyuran Yıldız ayrıca kurultayda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 990 oyla Genel Başkan seçilmesinden sonra 864'le en yüksek oyu alan isimdi.
SOSYOLOJİ BÖLÜM BAŞKANI
Türkiye ve dünyanın saygın üniversitelerinden biri olarak gösterilen Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyoloji bölüm başkanı olan deneyimli akademisyen Torbalı’da da önemli çalışmalara imza atmaya hazır. Hem akademik olarak hem de siyasi olarak kendisini yetiştiren ve bu alanda zirvede yer alan Yıldız’ın Torbalı’dan meclis üyesi gösterilmesi İzmir’de de gündem oldu. İzmir Atatürk Lisesinden mezun olduktan sonra Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümünde lisans, yüksek lisans ve doktora eğimini tamamlayan ve son olarak Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyoloji bölüm başkanlığı görevini yürüyen Yıldız'ın, özellikle Sivil Toplum ve Siyaset, Göç ve Kentleşme Sorunları, Suç, Bağımlılık, Çocuk İşçiliği, Sokak Çocukları, Çocuk Suçluluğu konularında ciddi çalışmaları var.
ÖZKAN YILDIZ KİMDİR?
20’nin üzerinde yayınlanmış makalesi, kitapları ve kitap içi bölümleri bulunan Özkan Yıldız, daha önce kendi ile ilgili bir yazıda “İlköğretimimi İzmir Menderes Özdere İlkokulu ve Gümdüldür ortaokulunda tamamladım. 1990 yılında İzmir Atatürk Lisesine öğretimime devam ettim. 1993 yılında Ege Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldum. Aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 'yüksek lisans' ve 'doktora' eğitimimi tamamladım. 1996 yılında Gaziantep Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü'nde asistan, 2005 yılında yardımcı doçent ve 2008 yılında ise doçent oldum. Kurucu bölüm başkanı olarak görev yaptım. 2012 yılında ise Dokuz Eylül Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü’nde kurucu bölüm başkanı olarak göreve başladım. Halen bu görevimi devam ettirmekteyim. Sivil toplum, göç ve kentleşme sorunları, çocuk ve gençlik sosyolojisi, yerel kalkınma ve yerel yönetimler üzerinde yayınlanmış çalışmalarım bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.
İbrahim DANIŞ