Avrupa ülkelerine de sıçrayan Corona Virüsü, İtalya’da 366 kişinin ölümüne sebep oldu. İtalya basınında yer alan bilgilere göre Modena’daki bir cezaevinde mahkumlar isyan çıkarttı. Öte yandan Corona Virüsü tespit edilen bir diğer ülke de komşu Bulgaristan oldu. Japonya''nın Gomagori kentinde virüs teşhisi konulan ve evinde beklemesi söylenen bir kişi öfkelenerek hastalığı bilinçli olarak yaymaya çalıştı. Singapur'da yapılan incelemelerde virüsün klimalardan bulaştığı düşünülüyor... İşte, dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsü kabusunda son gelişmeler

İTALYA PANİKTE

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip corona virüs(koronavirüs) salgını, Avrupa ülkelerinde yayılmaya devam ediyor. İtalya'da yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 133 kişi artarak 366'ya yükseldi. Diğer yandan, İtalyan basınında yer alan bilgilere göre, Modena kentindeki cezaevinde şiddetli bir isyan çıktı. Ayrıca, Türkiye'nin komşusu Bulgaristan'da da koronavirüs tespit edildiği duyuruldu.

Kovid-19, İtalya'da devlet görevlileri arasında yayılmaya devam ediyor. Dün iktidar ortağı Demokratik Parti lideri ve aynı zamanda Lazio Bölgesel Yönetim Başkanı Nicola Zingaretti'nin virüse yakalandığının açıklamasının ardından Kara Kuvvetleri Komutanı ve Piyemonte Bölgesel Yönetim Başkanının da virüs taşıdığı öğrenildi.

Başbakan Giuseppe Conte, salgının önüne geçmek için Lombardiya bölgesi ve 14 kenti, giriş-çıkışlara kısıtlama getiren sıkı bir güvenlik rejimiyle karantinaya aldıklarını açıkladı. Ülkede karantina altına alınan kişi sayısı 16 milyon. Bu da ülke nüfusunun dörtte biri anlamına geliyor

Karantina kararının İtalyan basınına önceden sızması nedeniyle birçok bölgede panik halinde kaçış başladığı belirtildi. İtalyan La Stampa gazetesi dünkü baskısında ‘Virüs Kuzey’in kalbini kapattı’ manşetini kullandı.

Lombardiya bölgesi haricindeki karantinaya alınan 14 kentin Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso ve Venedik olduğunu açıkladı.