Son dakika haberler... Bakan Koca yaptığı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "61 yaşında erkek bir hastamızı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün sonuçlanan testler, tedbirlerin çok zorunlu olduğunu gösteriyor. Tanı konup tedavilerine başlanan 93 yeni vakamız var. Hasta sayımız 191’e ulaştı. Riskin önünü birlikte keselim" dedi.

TÜRKİYE'DE SON 24 SAATTE NELER YAŞANDI?

İki yolcunun karantina otobüsünden alınmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Karantinaya götürülen yolcuları taşıyan otobüsten inen bir yolcu ve yine onun gibi Kıbrıs aktarması olan ikinci yolcu karantinaya alındı. 14 gün karantina altında kaldıktan sonra Kıbrıs'a gönderilecekler." bilgisini paylaştı.

Adalet Bakanı Gül, iki yolcunun karantina otobüsünden indirilmesine ilişkin Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez." ifadesini kullandı. Kanun önünde herkesin eşit olduğunu vurgulayan Bakan Gül, olayın takipçisi olduklarını kaydetti.

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı, "Fransa'dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması" ile ilgili soruşturma başlattı.

23 Mart'ta uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversiteler, uzaktan öğretime başlayacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 9 Avrupa ülkesinden Türkiye'ye dönmek isteyen 2 bin 807 vatandaşın tahliye işlemlerinin saat 06.00 itibarıyla tamamlandığını bildirdi. Oktay, tahliye sırasında karantina şartlarına aykırı uygulamalarla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldığını belirtti.

YÖK Başkanı Yekta Saraç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle üniversitelere verilen tatil döneminde uygulanacak "dijital, uzaktan eğitime" ilişkin düzenlediği basın toplantısında, 23 Mart'ta uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversitelerde dijital imkanlarla uzaktan öğretim sürecinin başlayacağını ifade etti.

Vizelerin online yapılmasının gündemde olup olmadığı yönündeki soru üzerine Saraç, "Denetlenebilir olması kaydıyla üniversitelerimizin bu hususları

sıhhatli bir şekilde yürütebileceklerine itimat ediyoruz ama bu hususu kendi karar süreçlerinde, her bir üniversitenin kendi şartları içinde sürdürmelerinin doğru olduğunu düşünüyoruz." dedi.

Saraç ayrıca, "Lisansüstü programlardaki yeterlilik sınavları, tez izleme komiteleri ve tez savunmalarının, üniversitelerimizin gerekli altyapıyı oluşturmaları ve kayıt altına alınarak denetlenebilir olma şartıyla dijital ortamda yapılabilmesi sağlanacak." ifadelerini kullandı.

Evde bakım yardımı ve engelli aylıklarından yararlananların raporları mayısa kadar geçerli

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, evde bakım yardımı ile engelli aylıklarından yararlananların süreli Engelli Sağlık Kurulu raporlarını belirli aralıklarla yenilemek durumunda olduklarını belirterek, "Süresi dolan raporlar nedeniyle engellilerimizin mağdur olmasını önlemek amacıyla raporlarını mayıs ayı sonuna kadar geçerli kabul edileceğiz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Koronavirüsle Mücadele Eş Güdüm Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, "Milletimizi iyi bilgilendirir, hastalığı sıkı şekilde kontrol altında tutarsak umduğumuzdan da güzel bir tablo bizi bekliyor." dedi.

Toplantıda, önümüzdeki dönem için alacakları tedbirlerin müzakeresine ağırlık vereceklerini ifade eden Erdoğan, bugüne kadar hastalığın kontrol altında tutulmasıyla ilgili sağlık önlemleri ve diğer tedbirleri peyderpey hayata geçirdiklerini, geçirmeye de devam ettiklerini söyledi.

Erdoğan,"Petrol fiyatlarının düşüşüyle bağlantılı olarak finans alanında yaşanan gelişmeler de ülkemize ilave avantajlar sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye olarak hem hastalığın salgın haline dönüşmesini engelleme hem de üretimi, ticareti, istihdamı, ekonomiyi canlı tutma mecburiyetleri bulunduğunu belirten Erdoğan, "Ülkemizin Ağustos 2018'de yaşadığı kur, faiz, enflasyon saldırısının etkilerinden yeni yeni kurtulmaya, işlerin tekrar yoluna girmeye başladığı bir dönemde ipin ucunu asla bırakamayız." dedi.