Avrupa'da salgından en kötü etkilenen ülke olan İtalya'da milyonlarca insan karantinada. Ülkede can kaybı rekor bir artış göstererek 463'e yükseldi. Başbakan Conte, daha önce kuzeydeki bölgelerde ilan edilen "kırmızı bölgeye" atıfla "Artık kırmızı bölge yok, 1. bölge, 2. bölge yok. cki bölge" dedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, Almanya’dan ülkeye gelen 65 yaşındaki bir turiste koronavirüs (Kovid 19) tespit edildiğini açıkladı. İşte koronavirüse dair son dakika haberleri...

Koronavirüs kabusu hız kesmiyor. 113 binden fazla kişiye bulaşan virüs nedeniyle, bugüne kadar 4 binden fazla kişi yaşamını yitirdi. İtalya, Avrupa'da virüsten en kötü etkilenen ülke olarak öne çıkıyor. Kriz ortamının hakim olduğu ülkenin tamamı karantina altına alındı. İtalya'da bir hastaneden gelen ve Reuters haber ajansının servis ettiği görüntüler, durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor. İngiltere'de ise vaka sayısındaki hız artış panik yarattı. Çin'de ülke genelinde virüsün yayılma hızında ciddi bir azalma olsa da virüsün 100'den fazla ülkede görülmüş olması büyük endişe ve korku yaratıyor. İşte koronavirüse dair gelişmeler...

İtalya'da koronavirüsle mücadele amacıyla geçen hafta sonu kuzey bölgeleri için alınan tecrit tedbirleri tüm ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Artık 16 milyon değil 60 milyon karantinada.

Ölü sayısının 463'e, toplam vaka sayısının da 9 bin 172'ye ulaştığı ülkede Başbakan Giuseppe Conte Pazartesi akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, tüm ülkeyi ilgilendiren yeni ve daha sıkı tedbirler alındığını duyurdu.

Giuseppe Conte, daha önce kuzeydeki bölgelerde ilan edilen "kırmızı bölgeye" atıfla "Artık kırmızı bölge yok, 1. bölge, 2. bölge yok. İtalya'nın tamamı koruma altındaki bölge" dedi.

Conte, bu yöndeki kararnamenin bugünden itibaren yürürlüğe gireceğini açıkladı. İtalya Başbakanı'nın açıklamasına göre, tüm ülke genelinde iş ya da sağlık gibi gerekçelerle zorunlu olmayan seyahatlere izin verilmeyecek.

Okullar en az 3 Nisan'a kadar kapalı kalacak. Kamuya açık alanlarda toplanma yasağı uygulanacak. Serie A da dahil olmak üzere futbol ligleri, tüm spor etkinlikleri ve müsabakaları durdurulacak.

Başbakan Conte, koronavirüsün yayılmasıyla mücadele için herkesin fedakarlık yapması, taviz vermesi gerektiğini söyledi. "Maalesef zaman yok" diyen Conte, halka "Alışkanlıklarımızı değiştirmemiz lazım, hem de hemen" diye seslendi. Conte bu kararın, yoğun bakıma alınan ve hayatını kaybedenlerin sayısındaki önemli yükseliş nedeniyle alındığını vurguladı.