İngiltere Premier Lig ekiplerinden Newcastle United'da yaklaşık 18 aydır gündemde olan değişim rekor bedelle noktalandı. 14 yıldır Mike Ashley yönetimindeki kulüp, 300 milyon Sterlin (480 milyon Dolar) karşılığında Suudi Arabistan destekli bir konsorsiyuma satıldı.

Premier Lig yönetiminin de onayını alan değişim sonrası ligdeki güç dengelerinin nasıl şekilleneceği merak konusu...

"Premier Lig, Suudi Arabistan Krallığı'nın Newcastle United Futbol Kulübü'nü kontrol etmeyeceğine dair yasal olarak bağlayıcı güvenceler aldı. Tüm taraflar, Newcastle United Futbol Kulübü ve taraftarlarına kesinlik ve netlik kazandıran bu süreci sonuçlandırmaktan memnuniyet duymaktadır."

DEV ANLAŞMANIN DETAYLARI
Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu (PIF), Newcastle United'ın hisselerinin %80’ini aldı. Böylelikle Ligin köklü kulüpleri arasında yer alan Newcastle'da taraftarı ikiye bölen Ashley yönetimi sona ermiş oldu.

Bu satışın ardından Newcastle United dünyanın en zengin kulübü unvanını ele geçirdi. İngiliz ekibinin yeni sahibi Mohammed bin Salman'ın gelecek sezon transfere 1.5 milyar Euro'luk bütçe ayıracağı iddia ediliyor.

VELİAHT PRENS MOHAMMED BİN SALMAN KİMDİR?
36 yaşındaki Mohammed bin Salman, Haziran 2017'den bu yana Suudi Arabistan'ın Veliaht Prensi ve aynı zamanda ülkenin başbakan yardımcısı, Ekonomik ve Kalkınma İşleri Konseyi Başkanı, Siyasi ve Güvenlik İşleri Konseyi Başkanı ve Savunma Bakanı.

Bin Salman'ın 13 milyar Sterlinlik (17,6 milyar Dolar) bir kişisel servete sahip olduğu tahmin ediliyor ve bu da onu Premier Lig'in en zengin sahipleri listesinde Manchester City lideri Şeyh Mansour'un hemen arkasına yerleştirecek.

Resmi açıklamanın ardından Newcastle United taraftarları, St. James Park'ta kulübün satın alınmasını kutladı.