NBA'de Doğu Konferansı ekiplerinden Chicago Bulls ile tarihin en iyi basketbolcularından birisi haline gelen Michael Jordan, ligin başlamasına kısa bir süre kala COVID-19'a karşı aşılanma konusundaki problemler hakkındaki görüşlerini belirtti.

Aynı zamanda bir başka Doğu Konferansı ekibi Charlotte Hornets'in sahibi olan Jordan, lig kurallarına saygı duyulması gerektiğini belirtti. "Bugünlerde herkesin aşılanma hakkında bir fikri var. Ben bilime yürekten inanan bir insanım ve buna hep bağlı kalacağım." diyen efsane oyuncu, herkes lig kuralları ne olursa olsun ona uyacağını umduğunu belirterek, "Bence herkes bunu anladığında daha iyi olacağız” şeklinde görüş belirtti.

ABD'de bazı eyaletlerin sağlık kurullarının aldığı kurallara göre NBA oyuncularını da kapsayacak şekilde kapalı alan etkinliklerine aşı zorunluluğu getirilmesi planlanmıştı. New York bölgesinde yer alan Brooklyn Nets adına Kyrie Irving ve San Francisco bölgesinde yer alan Golden State Warriors adına da Andrew Wiggins aşı olmamaları sebebi ile takımlarının kendi sahalarında oynayacakları maçları kaçırma tehlikesindeydi.

Sezonun yarısında oynamama tehlikesi ortaya çıkınca Wiggins COVID-19 aşısını olurken, Irving bunu reddetmiş ve bunun sonucunda da "gerekli koşulları sağlayana kadar sadece yasaklı yerlerde değil takımdan tamamen ayrı kalacağı" açıklanmıştı.