Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayınında koronavirüs önlemleri kapsamında alınan önlemleri, LGS sınavı, YKS sınav sürecini ve sınıf geçme sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

'LGS KILAVUZU GÜNCELLENDİ'

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, LGS kılavuzunun güncellediğini belirterek, meb.gov.tr adresinden yayımlanacağını söyledi. Selçuk ayrıca, LGS sınav sonuçlarının 16 Temmuz'da açıklayacağını belirtti.

'ÖĞRENCİLER 1.DÖNEM NOTLARIYLA ÜST SINIFA GEÇECEK'

YKS sınav süreci ile ilgili de TGRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulunan Bakan Selçuk, 'YKS'de sadece 1.dönem konuları olacak' dedi. Bakan Selçuk sınıf geçme sorusuna ise, 'Öğrenciler 1. dönem notlarıyla üst sınıfa geçecek' ifadelerini kullandı.

'GEREKİRSE HAFTA SONU KURSLARI YAPILACAK'

Telafi eğitim sürecine değinen Bakan Selçuk, 'Çalışmalarımız devam ediyor. Gerekirse hafta sonu kursları yapılacak. Öğrenciler için el kitabı ve videolar hazırlıyoruz' şeklinde konuştu.

LGS KILAVUZU YAYIMLANDI, SONUÇLAR 16 TEMMUZ'DA AÇIKLANACAK

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) güncellenen 2020 yılı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınavın sonuçları, 16 Temmuz'da https://www.meb.gov.tr internet adresinden açıklanacak.

2020 yılı Liselere Geçiş Sistemi kapsamında yapılacak merkezi sınava ilişkin Başvuru ve Uygulama Kılavuzu güncellendi. Kılavuzda sınav tarihi 20 Haziran 2020 Cumartesi günü olarak değiştirildi. Kılavuza göre, bu yıl tüm öğrenciler sınava kendi okullarında girecek.

Kılavuzda sınav giriş belgelerine ilişkin önemli bir değişiklik de yer aldı. Buna göre, belgeler, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınarak onaylanıp öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak. Daha önceki uygulamada öğrenci ya da veliler sınav giriş belgelerini okul müdürlüklerinden teslim alıyordu.

Kılavuzda yapılan bir diğer değişiklikle adayların geçerli kimlik belgesinde, yani nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartlarında, 15 yaşından itibaren fotoğraf bulundurulması şartı aranmayacak.

Nakil, zorunlu ikamet değişikliği, mevsimlik işçilik, yurt dışından gelmiş olma, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi mücbir sebeplerden başka illerde bulunan öğrencilerin sınava katılabilmesi için, bu durumdaki öğrencilerin velileri, il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine 15 Haziran'a kadar başvuru yapabilecek.

Ayrıca yapılan değişikliğe göre öğrencilerin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınavdan en az 7 gün önce e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'nden ilan edilecek.

LGS KAPSAMINDAKİ MERKEZİ SINAVA YÖNELİK MAYIS AYI ÖRNEK SORULARI YAYIMLANDI

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 20 Haziran'da yapılacak merkezi sınava yönelik mayıs ayı örnek soruları yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Twitter hesabından LGS kapsamındaki merkezi sınava yönelik MEB tarafından hazırlanan mayıs ayı ilk örnek soru kitapçığına ilişkin paylaşımda bulundu.

Buna göre, 20 Haziran'daki sınav için sayısal ve sözel alandaki örnek sorulara "www.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek.