Yediiklim Yayınları’nın deneme kitaplarında sorulan onlarca sorunun 2022 KPSS sınavında sorulduğu iddiasına ilişkin soruşturma başlatıldı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Devlet Denetleme Kurulu’na inceleme talimatı verdikten sonra  sürpriz bir kararla görevden alındığı ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’den ilk açıklama geldi.

‘İTİBAR SUİKASTI’
Kocaeli’de yayın yapan Bizim Yaka Kocaeli gazetesine konuşan Prof. Halis Aygün, 4 yıllık görev süresinin dolmasına bir ay kala kendisine itibar suikast yapıldığını söyledi.

‘BAŞARIMIZDAN RAHATSIZ OLDULAR’

“Alnım açık, vicdanım rahat” diyen Aygün “4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim üzgünüm” dedi.

İNCELEME SONUNA KADAR ANKARA’DA KALACAK

DDK tarafından başlatılan inceleme sonuna kadar Ankara’da kalacağını belirten Aygün “Ben 4 yıl önce Kocaeli Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı idim. İncelemenin tamamlanıp, raporun açıklanmasını ardından üniversiteme döneceğim, akademisyen olarak çalışacağım” ifadesini kullandı.