11.15 : Hindistan, sıtma için geliştirilmiş olmasına rağmen corona virüs tedavisinde denenen 'hidroksiklorokin' başta olmak üzere bazı ilaçların ABD'ye ihracatı üzerindeki yasakların kaldırıldığını duyurdu.

Hindistan basını, söz konusu yasağın ABD için gevşetilebileceğini dün sayfalarına taşımıştı.

ABD basını ise, yasağın Başkan Donald Trump'ın Hindistan'a yönelik tehditlerinin ardından askıya alındığını yazıyor. Trump, "Hindistan Başbakanı Narendra Modi ilaçların gelmesine izin vermezse tabii ki bunun bir karşılığı olabilir" demişti.

Washington yönetimi, ilaç karşılığında yaklaşık 1,4 milyar insana sokağa çıkma yasağı uygulayan Hindistan’a 2,9 milyon dolar para yardımı yapacak.

Hindistan liderine telefon açan ABD Başkanı, hidroksiklorokin ilacını Covid-19 hastalığına karşı 'çığır açıcı' olarak niteliyor ancak

sıtma ilacı olarak kullanılan klorokin maddesine benzerlik gösteren hidroksiklorokinin corona virüs tedavisinde etkili olduğu yönünde bir veri bulunmuyor.

Trump, bu maddenin koronavirüs tedavisinde kullanılması için ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) onay verdiğini iddia etmiş, FDA ise bunu yalanlamıştı.

Trump daha sonraki açıklamasında kullanımın yaşamı tehdit eden bir durumda hükümetten izin alma koşuluyla doktor onayıyla olabileceğini söylemişti.

10.50 : Pakistan'ın Ketta kentinde, hükümetin kendilerine yeterince koruyucu malzeme vermemesini protesto eden doktor ve sağlık çalışanları gözaltına alındı. Reuters en az 30 sağlık çalışanının gözaltına alındığını duyurdu.

Görgü tanıklarının ifadesine göre polis, eyalet kabinesinin toplantı yaptığı yere yürümek isteyen doktor ve sağlık çalışanlarına coplarla mühadele etti.

Doktorlar yerel hükümeti, sağlık çalışanlarının güvenliğini koruyamamakla eleştiriyor, hükümetse corona virüslü hastalarla ilgilenen doktorlara yeterli maske ve koruyucu malzeme gönderildiğini iddia ediyor

Başkenti Ketta olan Belucistan'da corona virüslü hastalarla doğrudan ilgilenmeyen 10'dan fazla doktorda virüs tespit edildiği belirtiliyor.