Sabah saat 4.17'de Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti.  Depremin şiddeti, Gaziantep, Malatya, Batman, Bingöl, Elazığ, Kilis, Diyarbakır, Mardin, Siirt, Şırnak, Van, Muş, Bitlis, Hakkari, Adana, Osmaniye ve Hatay'ı da vurdu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay,  "Kahramanmaraş'ta 70 vatandaşımızı kaybetmiş bulunuyoruz. Bu sayıların artacağını tahmin ediyoruz. Yine Maraş'ta 200 yaralı ve 300 bina yıkıldı. An itibariyle 284 vefatımız, 2 bin 323 yaralımız var" dedi.  Oktay, "Antep'te 80 kaybımız var, 800 yaralımız var. Kilis'te 8 kaybımız 200 yaralımız, Adana'da 10 kaybımız 118 yaralımız var. Malatya'da da 47 kaybımız var." açıklamasını yaptı. 

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem - 2

DÖRDÜNCÜ SEVİYEDE ALARM VERİLDİ
İçişleri Bakanı Soylu,  artçıların yaşandığını belirtirken, "Şu ana kadar 6'nın üzerinde 6 deprem var, en büyüğü 6,6. Şu anda yıkım ve can kaybı bilgisi konusunda net bir şey söyleyemeyiz" dedi. 

Soylu, "Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır." dedi.

Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem - 6

GAZİANTEP'TE 6,4 VE 6,5'LİK ARTÇI DEPREM
AFAD 04.26'da merkez üssü Gaziantep Nurdağı olan 6,4 büyüklüğünde, 04.36'da merkez üssü Gaziantep İslahiye olan 6,5 büyüklüğünde iki artçı deprem meydana geldiğini duyurdu.Kahramanmaraş'ta 7,4 büyüklüğünde deprem - 8

"BÖLGEDE SON YILLARIN EN BÜYÜK DEPREMİ"
Yabancı ajanslar sarsıntıyı "bölgede son yılların en büyük depremi" olarak tanımladı. Deprem, Suriye ve Lübnan'dan Gürcistan'a kadar hissedildi.

NTV canlı yayınına bağlanan Adıyaman Valisi, çevre ilçelerde çok sayıda yıkık bina olduğu bilgisini paylaştı ve durumun ciddi olduğunu söyledi.

Aile İçin Geniş ve Fonksiyonel Bavul Setleri Aile İçin Geniş ve Fonksiyonel Bavul Setleri

7,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Adana Yurt Mahallesinde depremde yıkılan binanın enkazından bir çocuk yaralı olarak çıkarıldı.

KİLİS'TE 9 KİŞİ KURTARILDI
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Gaziantep, Malatya ve Kilis'te yıkılan binaların enkazlarından 9 kişi kurtarıldı.