Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili meselelerin yanı sıra bölgesel gelişmeler ele alındı.İki lider görüşmede, ABD Başkanı Trump'ın daveti üzerine 13 Kasım'da Washington'da görüşeceklerini yeniden teyit etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Trump ile ikili ilişkilerimizi ve bölgemizdeki meseleleri ele aldığımız verimli bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Görüşmede terörle mücadele ve ülkelerimiz arasındaki ticari hedefler başta olmak üzere birçok konuda atacağımız adımları değerlendirdik.13 Kasım'da ABD'ye gerçekleştireceğimiz ziyaretle birlikte, bugün yapmış olduğumuz telefon görüşmesinin ikili ilişkilerimiz ve bölgesel meselelerle ilgili hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

TRUMP'TAN AÇIKLAMA

Başkan Trump sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Erdoğan'la iyi bir telefon görüşmesi gerçekleştirdik. Beni, terörist Bağdadi'nin eşi ve kardeşi de dahil cezaevinden kaçan çok sayıda DEAŞ'lıyı yakaladıkları konusunda bilgilendirdi.Suriye sınırıyla ilgili, terörle mücadele, Kürtlerle düşmanlığın son bulması ve pek çok konuda konuştuk. Haftaya çarşamba kendisini Beyaz Saray'da görmeyi bekliyorum" dedi.