Bavyera eyaletinde üç kasabadan sonra Fransa ve İsviçre sınırındaki Freiburg belediyesi dışarı çıkma yasağı getirdi. ABD'nin Florida eyaletinde bulunan ünlü tatil merkezi Miami'de ise salgınıyla mücadele için plajlar kapatıldı. Dünya genelinde hayatını kaybedenlerin sayısı 10 bini aştı. Öte yandan Corona virüs (koronavirüs) aşısı ile ilgili flaş gelişme! Ülkelerin yaptırdığı testlerde dikkat çeken rakamlar.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü (koronavirüs) nedeniyle vaka ve ölüm sayıları giderek artıyor. İşte son dakika koronavirüs ile ilgili yeni bilgiler..

Son alınan bilgilere göre hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 890'a yükseldi. Taburcu olanların sayısı ise 85 bin 701'e çıktı. Öte yandan vaka sayısı 243 bini geçti.

Yeni tip koronavirüsten ölenlerin sayısının 3 bin 405'e yükseldiği İtalya, dünyada can kaybının en yüksek olduğu ülke haline geldi.

HOLLANDA'DA KOVİD-19 OTURUMUNDA BAYILAN SAĞLIK BAKANI İSTİFA ETTİ

Hollanda'da çarşamba akşamı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) oturumunda bayılan Sağlık, Refah ve Spor Bakanı Bruno Bruins istifa etti. Kamu yayın kuruluşu NOS'ta çıkan haberde, Bruins’in istifasını sunduğu belirtildi. Haberde, istifasının nedeninin aşırı yorgunluktan olduğu ifade edildi.

Bruins çarşamba akşamı parlamentonun alt kanadını oluşturan Temsilciler Meclisi'nde Kovid-19 önlemlerinin görüşüldüğü oturum sırasında bayılmıştı. Twitter hesabından yaptığı paylaşımında Bruins, "Yoğun geçen haftaların yorgunluğuyla bayıldım, şimdi kendimi daha iyi hissediyorum." ifadesini kullanmıştı.

FRANSA'DA "MASKE YETERSİZLİĞİ" TEPKİSİ

BFMTV kanalının haberinde salgınla mücadele eden ve virüs tespit edilen kişilere tedavi uygulayan doktor ve hemşirelere verilen maskelerin yetersiz olduğu belirtildi. Doktor ve hemşirelerin bu durumdan şikayetçi olduğu kaydedildi.

Fransa Doktorlar Sendikası Başkanı Bernard Huynh, kanala yaptığı açıklamada, "Maskelerin bittiği çok hastane bulunuyor. Bir milyon maskenin dağıtılacağını söylemek bir çözüm değil. Her doktora günlük bir maske veriyoruz. Normalde 2 veya 3 saatte bir maskenin değişmesi gerekiyor. Açıklamalar ile sahada yapılanların arasında farklılık var." diye konuştu.

Özel Hastaneler Federasyonu Başkanı Lamine Gharbi da doktor ve hemşireler için günlük 15 milyon maskeye ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "2 aydır maske talep ediyoruz. Maske, dezenfektan jel ve tıbbi giysilere ihtiyacımız var ancak bunlar elimizde değil." dedi.