Cumhuriyet Halk Partisi, asgari ücretin yeni yılda en az 3 bin 100 TL olması gerektiği önerisini kamuoyuyla paylaştı.

Konuyla ilgili CHP’den yapılan paylaşımlarda şu ifadeler yer aldı:

* Acı reçete asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesilmemeli. Açlık sınırının altına mahkum edilen emekçi refaha ermeli.

* Ülkemizde çalışanların yüzde 43'ü asgari ücret ile geçiniyor. Ülkemiz için asgari ücret bir taban değil, temel geçim kaynağı haline gelmiştir.

* Acı reçeteyi asgari ücretle geçinen vatandaşlara kesemezsiniz. Açlık sınırının altına mahkum edilen emekçinin daha iyi geçinebilmesi için asgari ücret önerim en az 3 bin 100 TL.

** 2000'de bir asgari ücret ile 13 gram altın alınabiliyordu, 2010'da 10 gram, bugün ise 5 gram. İşçiyi yoksullaştırdılar. İşçimiz daha iyi şartları hakediyor.

* Elektriğe, doğalgaza yapılan zamlar. Enflasyon rakamları. Bunların hepsi asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızı ilgilendiriyor. Asgari ücrete en az bu zamlar kadar zam yapılmalı!

* Saray'da israf ve şatafat devam ederken alın teri ile çalışan milyonlarca insanımız açlık ve sefalete terk edilemez. İnsanca yaşam için asgari ücret önerim en az 3 bin 100 TL.

* Asgari ücrete sadece zam yetmez, asgari ücretliden vergi de alınmamalı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN ASGARİ ÜCRET PAYLAŞIMI

CHP’nin asgari ücret önerisini açıklamasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Asgari ücretin yoksulluk sınırının altında olması kabul edilemez. Asgari ücret ile geçimini sağlamaya çalışan yurttaşlarımızın, insani yaşam koşullarına kavuşabilmesi için asgari ücretin en az 3 bin 100 TL olması ve asgari ücretin vergiden muaf olması gerekmektedir” dedi.