Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz perşembe günü yapılması planlanan ancak ertelenen kabine toplantısına bugün başkanlık edecek. Koronavirüs salgını nedeniyle dokuz kez dijital olarak toplanan kabine, uzun bir aranın ardından Beştepe’de ilk kez yüz yüze yapılacak

Kabinede başta 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, 65 yaş üstü ve 18 yaş altına getirilen kısıtlamaların kontrollü olarak ay sonuna kadar sonlandırılması kararının alınması bekleniyor. Suriye ve Libya’daki son gelişmelerle ilgili de Erdoğan’a brifing verilecek.

18-65 YAŞ KARARLARI BEKLENİYOR

Kritik başlıkların ele alınacağı kabine, sosyal mesafeye uygun, maskeli ve dezenfektan önlemleriyle iki buçuk ay aradan sonra yüz yüze toplanacak.

Koronavirüs sürecinde atanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da, ilk kez, Beştepe’deki yüz yüze kabine toplantısına katılacak

1 Haziran’da başlayan normalleşme süreci kapsamında 65 yaş üstü yaşlılarla, 18 yaş altı gençlerin ve çocukların gözü de kabinenin alacağı kararlarda olacak, toplantıdan bu kesimlerin izinlerinin esnetilmesine yönelik yeni kararlar çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, koronavirüsle mücadele çalışmaları hakkında brifing verecek. Kabinede, 1 Haziran’da başlatılan ve 9 günü geride bırakan normalleşme dönemi bilançosu da değerlendirilecek.

Vaka sayısındaki azalma eğrisinin de ele alınacağı toplantıda, vaka sayısı ve Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının da, sosyal mesafe ve tedbirlere uyum şartıyla sonlandırılması planlanıyor.

DÜĞÜN SEZONU AÇILABİLİR

Ağustos’ta başlatılması planlanan genç çiftlerin merakla beklediği düğün sezonuyla ilgili kararın da bugünkü toplantıda alınması bekleniyor. Sezonun başlaması durumunda düğünler yüzde 25 kapasiteyle, ateş ölçümü yapılarak gerçekleşecek. Ekonomide yaşanan son gelişmeler, ekonomik destek paketleri, normalleşme takviminde kısa vadede uygulamaya konulacak düzenlemeler hakkında da değerlendirmeler yapılacak.

LİBYA DİPLOMASİSİ MASADA

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz Es-Serrac’ın perşembe günü gerçekleşen Ankara ziyareti nedeniyle ertelenen kabinede, Libya ve Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetleri de ele alınacak. Erdoğan’ın Libya diplomasisi hakkında kabineye bilgi vermesi bekleniyor. Suriye’deki gelişmeler bağlamında İdlib, mültecilerin durumu tüm yönleriyle değerlendirilecek.

Bakan Soylu, yurtiçinde ve yurtdışında yürütülen terörle mücadele operasyonları hakkında sunum yapacak

BARO DÜZENLEMESİ GÜNDEMDE

Günlerdir tartışılan baro seçimlerinin yeniden düzenlenmesi, çoklu baroların önünün açılması, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçim Kanunu’da yapılacak düzenlemeler ve Meclis takviminin de kabine toplantısının gündem başlıkları arasında olması bekleniyor. Bu çerçevede Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün kabineye bilgi vermesi planlanıyor.

Gündem Haber Giriş: 09 Haziran 2020 - 09:33, 09 Haziran 2020 - 09:33

13-14 Haziran'da hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? Gözler kabine toplantısında!

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının olup olmayacağı araştırılan konular arasında yerini aldı. Normalleşme sürecinin başlamasının ardından gözler hafta sonu kısıtlamalarına çevrildi. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 15 ilde uygulanan yasağın iptal olduğunu, '2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı.' sözleri ile duyurmuştu. 13-14 Haziran'da kısıtlama olup olmayacağı ile ilgili henüz açıklama yapılmadı.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağının olup olmadığı merak ediliyor. Henüz 13-14 Haziran’da yasak olup olmayacağı açıklanmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz perşembe günü yapılması planlanan ancak ertelenen kabine toplantısına bugün başkanlık edecek. Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre kabinede başta 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması bekleniliyor.

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz perşembe günü yapılması planlanan ancak ertelenen kabine toplantısına bugün başkanlık edecek. Hürriyet’ten Erdinç Çelikkan’ın haberine göre kabinede başta 15 büyükşehirde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasaklarının kaldırılması, 65 yaş üstü ve 18 yaş altına getirilen kısıtlamaların kontrollü olarak ay sonuna kadar sonlandırılması kararının alınması bekleniyor.

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağının bu hafta olup olmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanlığı tarafından kısıtlama ile ilgili genelge yayınlanmış, hafta sonu 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağı belirtilmişti. Daha sonra 5 Haziran’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada yasağın iptal edildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklaması:

"Bilindiği gibi salgın döneminde, milletimizi Koronavirüs'ten korumak için çok sayıda tedbiri hayata geçirdik. Bunlardan biri de tüm Türkiye’de veya belirli illerimizde uyguladığımız sokağa çıkma sınırlamalarıydı.

Esasen, en son sınırlamanın ardından bu yöntemi yeniden kullanmayı düşünmüyorduk. Ancak, bir ara 700 küsurlere kadar inen günlük vaka sayısı neredeyse bini buldu. Bu olumsuz gelişme üzerine, sokağa çıkma sınırlaması tedbirini tekrar gündemimize almak zorunda kaldık.

Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti.