İspanya La Liga’da mücadele eden dünya futbolunun önde gelen kulüplerinden Barcelona'da, ligde alınan 1-0'lık Vallecano yenilgisi sonrasında Hollandalı teknik direktör Ronald Koeman'ın görevine son verildi.

Katalan ekibinden yapılan açıklamada, “Barcelona Kulübü, A takımın teknik direktörü Ronald Koeman'ı bu akşam görevinden aldı. Kulüp Başkanı Joan Laporta, Rayo Vallecano yenilgisinin ardından kararı kendisine bildirdi” ifadeleri yer aldı.

Koeman yönetiminde Barcelona, bu sezon 15 puanla 9. sırada yer alırken 10 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

Hollandalı teknik adamın yerine geçecek isimler arasında Barca’nın efsane oyuncularından Xavi’nin de adı geçiyor.

Barcelona ve İspanya formasıyla bir futbolcunun alabileceği tüm kupaları kazanan, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın en iyi oyuncusu seçilen 41 yaşındaki Xavi Hernandez, Katar ligi takımlarından Al-Sadd’i çalıştırıyor.

50 yaşındaki Assange’ı 18 suçtan yargılamak için İngiltere’den iadesini isteyen ABD, temyizi kazanabilmek için WikiLeaks kurucusunun yüksek güvenlikli hapishanelerde tutulmayacağı ve hapis cezasını ülkesi Avustralya’da çekebileceği taahhüdünde bulunuyor. Assange’ın avukatları ise CIA’in, Assange’ı Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’nde saklandığı sırada kaçırma ve öldürme planı yaptığına ilişkin haberleri dayanak göstererek iade edilmesi halinde can güvenliğinin olmayacağını savunuyor. İade edilirse 175 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtilen Assange’ın destekçileri ve avukatları, Assange’ın gazetecilik yaptığını, suçlamalarda siyasi amaç güdüldüğünü, akıl sağlığının risk altında olduğunu ve ABD hapishanelerindeki koşulların İngiltere’nin insan hakları yasalarını ihlal ettiğini belirtiyor. Assange, 2010 yılında aralarında ABD’nin Irak ve Afganistan’da işlediği savaş suçlarını içeren gizli belgeleri yayımlamış, Haziran 2012’de Ekvador’un Londra Büyükelçiliği’ne sığınmış ancak 2019’da zorla gözaltına alınmıştı.