Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarına ziyarette bulundu.

Koca, Twitter hesabından ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda, "Keçiören EAH Acil Servisindeki arkadaşlarımı ziyaret ettim. Emniyet güçlerimizce incelenen kamera kayıtları, arkadaşlarımızın beyanı olayın ciddiyetini ortaya koymuştur. Cumhuriyet Başsavcılığımız süreci başlatmıştır. Sağlık camiası olarak üzgün ve konunun takibinde kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Ziyarete ilişkin görüntüyü de paylaşan Koca, "Yaptığımız ziyarette, dün gerçekleşen ve sağlık çalışanlarımıza yönelik şiddet konusunda tüm duyarlıkları harekete geçiren olayı, yaşayanların tanıklığı ve kamera kayıtlarıyla değerlendirdik. Mesaj net. Fedakarlık, ruhumuzda. Güvenlik, kırmızı çizgimizdir." ifadelerine yer verdi. 

"ÇOK UĞRAŞTIK"

Görüntüde, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olayı yaşayan ve yaralıya müdahale eden ekibin başındaki sağlık görevlisi, Sağlık Bakanı Koca'ya, yaralıya hemen müdahale ettiklerini ve genç olduğunu, kendilerinin de genç ölümlere üzüldüklerini söyleyerek "Çok uğraştık, hatta ben ve uzman arkadaşım bir ara çıktık hastanın durumunun kritik olduğunu, kalbinin, solunumunun durduğu bilgisini de verdik. Hani o, hissettik biz o ortamı. Biz girdik ve ben bir daha hiçbir şey görmedim" dedi.