AKP Ankara Milletvekili ve Star yazarı Yalçın Akdoğan, MHP'nin Türk siyasetinin ana bileşenlerinden biri olduğunu, siyaset sahnesindeki varlığını korumasıyla ve iktidarlar üzerindeki etkisiyle başarılı görülebilecek bir siyasi hareket olduğunu yazdı.

"AK Parti’nin geleceği…" hakkında bir yazı kaleme alan Akdoğan Star'daki köşesinin bir bölümünde şunları kaydetti:

Yerel seçimlerden sonra sanki siyaset sahnesinde AK Parti’nin ve CHP’nin politik ağırlığında farklılık yaşanıyormuş gibi yorumlar yapılıyor.

Çölde vaha görmüşçesine heyecanlanan ama seraptan başka bir şey görmeyen bu yorumcuların şunu iyi bilmesi gerekir:

Konjonktürel sebepler ve taktik hamleler lokal ve geçici başarılar getirebilir. Bu uzun soluklu, muhtevaya dayalı, vizyoner bir siyaset hali olduğu anlamına gelmez.

Bugün Türk siyasetinde hiçbir partinin politik vizyon, gelecek perspektifi ve çözüm önerileri konusunda AK Parti ile kefeye konulması mümkün değildir.

Siyasette kalıcı olmak ve uzun soluklu/kalıcı başarılara imza atmak asıldır.

Siyasette başarının birçok ölçütü vardır ama asıl başarı ölçütü uzun soluklu seçim kazanabilecek bir siyasi hareket oluşturmak, iktidar olmak ve iktidar performansıyla uzun yıllar ülkenin gidişatını şekillendirmektir.

CHP uzun soluklu bir siyasi hareket olarak başarılı görülebilir ama çok uzun zamandır hiçbir seçim kazanamayıp iktidara gelememesi boyutuyla son derece başarısızdır.

HDP, kendisi kazanamasa da AK Parti’ye kaybettirme misyonunu bir başarı gibi yutturmaya çalışsa da siyasi hedefleri giderek buharlaşan bir parti…

AK Parti ise hem kurulduktan kısa süre sonra iktidara gelmesi, hem uzun soluklu bir çizgi tutturabilmesi, hem Türkiye’nin en büyük ve en kitlesel siyasi hareketini meydana getirmesi, hem de girdiği tüm genel seçimleri kazanmasıyla net bir başarı tablosuna sahip. AK Parti iktidarlarının ülkeye yaşattığı değişim/dönüşüm de apayrı bir başarı hikâyesi ortaya koyuyor.

Gelinen noktada siyasi vizyon, gelecek hedefleri, dünya meselelerine bakış, liderlik ve teşkilat gücü gibi açılardan bakıldığında AK Parti’nin açık ara önde olduğu söylenebilir.

Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP de Türk siyasetinin ana bileşenlerinden biri olarak siyaset sahnesindeki varlığını korumasıyla ve iktidarlar üzerindeki etkisi veya oynadığı kritik rollerle başarılı görülebilecek bir siyasi harekettir.