Adana’da bir özel okul sahibinin ekonomik açıdan zor duruma girip öğretmenlerin maaşlarının ödenmemesiyle başlayan sorunlar, okula haciz gelip kapatılmasıyla devam etti. Okul yönetimi de velilere SMS atarak öğrencilerini başka okullara kayıtlarını aldırabileceklerini söyledi. Veliler ise okula gelip durumu protesto ederek okul sahibi ile tartıştı.

Kentte yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösteren Özel Seyhan Okulları’nın sahibi Oktay Seçmen son dönemlerde yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle iflas etti. Geçen Cuma günü ise velilere SMS ile bilgilendirme yapan okul yönetimi, öğrencilerin başka okullara kaydettirilmesini istedi. Veliler de okul önüne gidip okul yönetimini protesto etti.

"ÇOCUKLARIMIZIN KAYBI OLMASINI İSTEMİYORUM"

Kısa süreli gerginliğin yaşandığı olayda gazetecilere açıklamalarda bulunan okul sahibi Oktay Seçmen, 30 yıldır eğitim sektöründe olduğunu belirterek, “Son 1 yıldır ekonomik sıkıntının içerisindeyiz. Ben de bu ekonomik sorunlar nedeniyle Haziran ayına kadar devam ettirmeye çalıştım ancak eğitim dönemini maalesef tamamlayamıyorum. Öğretmenlerin maaşını ödemekte zorlanıyorum. Zorlandığım için de öğretmenler ayrılmak zorunda kaldılar ve ben de eğitime ara verdim. Velilerim de mağdur oldu. Bundan sonra çözmeye çalışacağım. Velilerimizi başka okullara yönlendirmeye çalışacağız. 1 gün bile çocuklarımızın kaybı olmasını istemiyorum” diye konuştu.