İşsizlik problemini küresel olarak yenebilmek ve kültürler arası kaynaşmayı artırmak adına Amerika düzenlediği çalışma programıyla dikkat çekiyor. Amerika; eğitim, turizm, gastronomi ve IT alanında çalışanlara özel çalışma fırsatları sunuyor.

Amerika’nın açtığı program kapsamında öğretmenler, turizmciler ve IT’ciler yıllık 45-50 bin Dolar maaşla çalışma fırsatı yakalıyor.

Programa katılabilmek için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. İşte o şartlar...

Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji Öğretmenlerine Amerika’dan Teklif Var

Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji Öğretmenlerine Amerika’dan Teklif Var!

Amerika’da açılan çalışma programlarına; matematik, kimya, fiziki biyoloji ve fen bilimi alanında formasyona sahip öğretmenler başvurabiliyor.

Öğretmenlerin yıllık 40-45 Bin Dolar kazanç elde edecekleri iş imkanlarına sahip olabilmek için ileri (advanced) seviyede İngilizce bilmeleri gerekiyor.

Amerika’daki orta ve lise dengi okullarda çalışan öğretmenler alanlarında gelişme imkanı bulurken, Türkiye’ye döndüklerinde iyi kurumlarda yüksek maaşlarla işe başlayabiliyor.

Öğretmenlik programların 1-5 yıl arasında sürüyor. Bu süre zarfında Amerika’da çalışabilen öğretmenler sözleşmeleri bittiğinde ülkeye dönüş yapıyorlar.

IT’ciler için de Amerika’da Çalışma Fırsatı Bulunuyor

IT’ciler için de Amerika’da Çalışma Fırsatı Bulunuyor!

Amerika’da açılan çalışma programları kapsamında Türkiye’deki IT’ciler de iş bulabiliyor.

Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, bilgisayar teknolojileri bölümlerinden mezun olanlar ya da sektörde 5 yıl deneyime sahip olanlar programa katılabiliyor.

Katılımcılarda aranan şartlar arasında Upper Intermediate (B2-C1) seviyede İngilizce bilme zorunluluğu var.

IT alanında çalışacak kişiler 12 aylık ya da 18 aylık programlara katılabiliyor.

IT’cilerin aylık kazançları 3500-4000 Dolar arasında değişiyor.

Amerika’da fazla mesailerde, normal çalışma saatlerinin iki katı kadar ödeme yapıldığından çalışanların maaşları daha da yükseğe çıkabiliyor.