Kadın tütün ekicileri, tütün eksperleri, sektör temsilcileri ve yetkililer geleneksel olarak her yıl Torbalı’da düzenlenen ‘Lider Kadın Ekiciler Programında’ bir araya gelerek, sektöre ilişkin mesajlar verdiler. Bölgemizde 2017 yılından bu yana her yıl geleneksel olarak düzenlenen programda, tütün tarımının kalkınmadaki önemi, tütünün işlenmesindeki yaklaşımlar, özellikle son dönemde sektörün ihracattaki önemli katkıları ve tütün tarımındaki sürdürülebilirlik yaklaşımları ile ilgili önemli mesajlar verildi. 

Çapak’ta icradan satılık tarla Çapak’ta icradan satılık tarla

“KADIN EKİCİLERİMİZE VE ONLARIN EMEKLERİNE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ” 

Programa katılan Torbalı Kaymakamı Adem Çelik, “Tütün tarımı, bölgemizin değerini asla yitirmeyen milli bir değeri olup, kadın tütün ekicisi de bu kıymetin sahibidir. Bu açıdan ekicilerin desteklenmesi adına devlet olarak her zaman üzerimize düşeni yapacağız. İnanıyoruz ki, tütün tarımını marka yapma yolunda ekicilerimizin katkısı çok büyüktür” dedi.

“BÖLGEMİZİN KAZANIMI OLAN TÜTÜN TARIMINDA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE VE VERİMLİLİĞE ÖNEM VERİYORUZ”

Torbalı Belediye Başkanı Övünç Demir de, “Torbalı bölgemizin önemli bir tarım merkezi olarak bilinmesinde tütün üretiminin büyük payı olduğunu, iyi tarım uygulamalarının yaygınlaşmasının ve verimliliğin artırılmasının da belediye olarak öncelikli odak alanlarından birisi olduğunu, bölge olarak kadın ekiciler ile gurur duyduklarını” paylaştı. 

“DÜNYADAKİ TEK TÜTÜN EKSPERİ YETİŞTİREN OKULUMUZ İLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR”

Celal Bayar Üniversitesi Tütün Eksperliği Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Halil Babacan da, “Tütünün çok kaliteli olduğu bir bölgede yani Akhisar’da tütün okulumuz var. Okul yönetimi olarak bizim temel görevimiz, donanımlı tütün eksperleri yetiştirerek, önemli bir ihracat geliri olan tütün tarımı kalkınma programına katkı sağlamaktır” dedi.  

Editör: Haber Merkezi