iOS 10 güncellemesi tüm iPhone'lara gelecek ay sunuluyor. iOS 10 ile birlikte artık Siri Whatsapp'a da entegre olacak. Bakın mesajlarınıza ne olacak?

1 / 131

Siri desteğinin gelmesiyle artık Whatsapp'ta mesajları Siri size sesli okuyacak veya Whatsapp üzerinden bir arkadaşınızı aramanız mümkün olacak. WhatsApp’a geçtiğimiz günlerde eklenen bir diğer yenilik sesli arama özelliğini geliştirmeye yönelik. Artık WhatsApp aramalarında yanıt alınmadığında ya da arama reddedildiğinde ekranda “Geri ara” uyarısı beliriyor.

2 / 131

Bir diğer özellik ise yine aynı ekranda “Sesli mesaj kaydet” uyarısı olacak. Kullanıcılar yanıt alamadıkları aramalara anında sesli mesaj gönderebilecek. Güvenlik araştırmacıları şimdi de WhatsApp'ı mercek altına aldı ve ortaya çıkan araştırma sonucu herkesi şaşırttı. Siz mesajlarınızı sildiğinizde silindi sanıyorsunuz ama...

3 / 131

WhatsApp'ta her mesajlaşma uygulamasında olduğu gibi mesajları silme özelliği yer alıyor. Kullanıcılar WhatsApp sohbeti içerisindeki mesajları tek tek ya da komple sohbeti silebiliyor.

4 / 131

Bir diğer silme yöntemi ise kullandığınız telefon numarasını girerek tüm WhatsApp konuşmalarını silme. Ancak bu bütün yöntemler aslında işe yaramıyormuş!

5 / 131

Güvenlik araştırmacısı Jonathan Zdziarski; WhatsApp'tan silinen görüntü formatındaki dosyaların ve görüşmelerin tam anlamı ile silinmediğini ve uygulama içerisinde durduğunu açıkladı.

6 / 131

WhatsApp konuşmaları çekirdek ve SQLite kütüphanesindeki sorunundan dolayı aslında tam anlamı ile silinmediği ve SMS.db olarak durduğu dile getiriliyor.

7 / 131

WhatsApp'ın da çekirdekten kaynaklanan bir sorundan dolayı mesajları uygulama içerisinde ve iCloud'da sakladığı aktarılan bilgilerde yer alıyor. Uçtan uca şifreleme özelliğinin sadece konuşma esnasında geçerli olduğunu belirten Jonathan Zdziarski, bu açığın endişe verici olmadığını belirtiyor.

8 / 131

Güvenlik noktasında uçtan uca şifreleme özelliğini devreye sokan WhatApp önümüzdeki haftalarda ise iki aşamalı kimlik doğrulama sistemini platforma getirecek.

9 / 131

Bir milyardan fazla kullanıcısı olan WhatsApp, kullandığımız en hızlı büyüyen sohbet uygulamalarından bir tanesi. Facebook tarafından 18 milyar dolara satın alınmasından bu yana büyüme konusunda hız kesmeyen WhatsApp, işlevlerinin arasına her geçen gün yenilerini ekliyor. İşte Whatsapp kullanımınızı kolaylaştıracak ve koruyacak uygulamalar...

10 / 131

WhatsLock ile sohbetlerinizi koruyun: WhatsApp, uçtan uca şifreleme özelliğinin eklenmesiyle daha güvenli hale geldi ancak telefonunuzu alan ve uygulamayı açan herhangi biri, mesajlarınızı okuyabilir. Böyle bir durumdan endişe ediyorsanız WhatsLock'u kullanın.

11 / 131

Android'de belirli uygulamaları kilitlemeye yarayan uygulamalar var, ancak WhatsLock yalnızca WhatsApp için yapılmış bir uygulama. WhatsApp'ı sayısal bir kodla (PIN - kişisel tanımlama numarası) veya desenle korumanız mümkün. Bu kodu veya deseni WhatsApp'ı her açtığınızda girmeniz gerekecek. Uygulamanın içinde meraklı gözleri yanıltmaya yönelik bir "sahte WhatsApp" bile bulunuyor.

12 / 131

Dashdow ile sohbet kafaları: Facebook'un telefonunuzun ekranında dolaşan "sohbet kafaları", bugün Google'ın Hangouts'u gibi bazı uygulamalar tarafından da kopyalanmış durumda. Aynı işlevi WhatsApp'a taşımak isterseniz, Dashdow'u yüklemeniz yeterli. Uygulamayı yükledikten sonra uyarılarınıza ulaşmasına izin vermeniz gerekiyor. Her mesaj için uyarı kafalarının gösterilmesini kapatabileceğiniz gibi, uyarıları kilit ekranında da görebiliyorsunuz.

13 / 131

DashClock, Cleaner ve Booyah: DashClock ile mesajları kilit ekranında gösterin: Mesajlarınızı kilit ekranını açmadan okumak istiyorsanız, bu eklentiyle kilit ekranınıza bir widget ekleyebilir ve mesajlarınızı kilit ekranında görebilirsiniz.

14 / 131

Gereksiz dosyaları temizleyin: WhatsApp'ı kullanmak keyifli olsa da, onu ne kadar çok kullanırsanız, o kadar çok gereksiz dosya biriktiriyor. Cleaner, bu dosyaları temizleme işini kolaylaştırıyor. Uygulamayı açtığınızda mesajlarınız, gönderip aldığınız resimler, duvar kağıtları, sesler, sesli notlar, videolar ve yedekler farklı kategorilere ayrılıyor. Bunları isterseniz tek tek, isterseniz aynı anda temizleyebiliyorsunuz.

15 / 131

Booyah ile videolu sohbet: Bir süre önce sesli görüşme özelliğini sunmaya başlayan WhatsApp'ın videolu sohbete de adım atacağı söyleniyor. Bu işlevi rakip uygulamalarda bulmanız mümkün, ancak WhatsApp'ta videolu sohbet için sabırsızlanıyorsanız, Android ve iOS'ta ücretsiz kullanabileceğiniz Booyah'ı kullanabilirsiniz. Üstelik uygulamadan faydalanmak için kaydolmanıza gerek yok.

16 / 131

Dünyanın bir numaralı anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, platforma dahil ettiği yenilikler kapsamında kullanıcı deneyimini artırmayı sürdürüyor. Uygulama ayrıca performans tarafındaki gelişimini de güncellemeler eşliğinde devam ettiriyor.

17 / 131

Geçen ay iOS platformunda yer alan WhatsApp Messenger uygulaması için kapsamlı bir güncelleme yayınlandı. Tek bir emoji gönderiminde emojinin büyük görünmesi, video kaydederken yakınlaştırma yapma ve sohbet düzenleme butonu söz konusu yeniliklerin başında gelmişti.

18 / 131

WhatsApp çok geçmeden iOS uygulaması için bir güncelleme daha başlattı. Uygulama güncellemeyle birlikte 2.16.8 sürümüne yükseltildi. Hata düzeltmeleri ve performans yükseltmesine odaklanan güncellemeyle WhatsApp artık daha hızlı çalışıyor.

19 / 131

Güncelleme ek olarak, WhatsApp sesli arama özelliğini kullanırken, karşı taraftan yanıt gelmediğinde ya da arama reddedildiğinde  “Sesli mesaj gönder” uyarısını ekrana getiriyor. iPhone'unuzda WhatsApp kullanıyorsanız, sohbetleriniz sandığınız kadar güvende olmayabilir. Bir gizlilik araştırmacısı, WhatsApp'ın iOS sürümünün bazı bilgileri telefonunuzda erişilebilir durumda bıraktığını söylüyor.

20 / 131

Bu da, WhatsApp kullanıcılarının aklına şu soruyu getiriyor: WhatsApp mesajlarınız gerçekten siliniyor mu?

21 / 131

Araştırmacı Jonathan Zdziarski, iPhone'da silinen WhatsApp sohbetlerinin izlerini bulduğunu, bu izleri bir araya getirerek sohbetleri tekrar oluşturmanın mümkün olduğunu söylüyor. Zdziarski'nin blog gönderisine göre bu tür izler, telefonunuzda "aylarca" dolaşabiliyor.

22 / 131

Sohbetleri gerçek anlamda silmenin yolu ise şu an için WhatsApp'ı telefonunuzdan kaldırmaktan geçiyor. Zdziarski, benzer bir sorunun Apple'ın iMessage uygulamasında da bulunduğunu söylüyor.

23 / 131

Araştırmacıya göre silinen sohbetlerin tam anlamıyla silinmemesi nedeniye panik yapmaya gerek yok.

24 / 131

Sadece kullanıcının bu konuda bilgi sahibi olması ve başkalarının silinen sohbetlere erişebileceğini bilmesi yeterli. Araştırmacı, sorunu çözmeye yönelik ipuçlarını burada paylaşıyor.

25 / 131

Bazı özelliklerini hala test eden WhatsApp, bugün iOS platformundaki uygulamasını güncelledi.

26 / 131

WhatsApp güncelleme içeriğinin kullanıcı odaklı iyileştirmeler içerdiğini ve hız konusunda daha performanslı olduğunu söyleyebiliriz.

27 / 131

İşte yeni yenilikler:

28 / 131

1.Eğer tek bir emoji gönderirseniz, büyük olarak görünür.

29 / 131

2.WhatsApp'ta video kaydederken yakınlaştırmak için parmağınızı ekranda yukarı ve aşağı kaydırın.

30 / 131

3.Artık Sohbetler sekmesinde en üstündeki Düzenle tuşuna dokunduğunuzda, silmek, okundu olarak işaretlemek veya arşivlemek için birden fazla mesaj seçebilirsiniz.

31 / 131

4.Artık sohbetler daha hızlı açılıyor.

32 / 131

İŞTE DİĞER YENİLENEN ÖZELLİKLERİ

33 / 131

Dünyanın bir numaralı anlık mesajlaşma platformu WhatsApp aracılığıyla GIF görüntülerin gönderilmesi mümkün hale geldi. Ancak bu destek şimdilik dolaylı yollardan WhatsApp için kullanıma sunuldu.

34 / 131

WhatsApp’ta kullanıcıların birbirlerine GIF dosyaları göndermeleri henüz doğrudan uygulama içerisinde başlamış değil. Bir başka üçüncü parti uygulama aracılığıyla ise GIF dosyalar gönderilebiliyor.

35 / 131

Google Play Store’da yer alan ve GIF dosyaların birçok sosyal medya platformunda paylaşılmasını sağlayan GIPHY. All the GIFS isimli popüler uygulama güncellendi. Uygulama, güncelleme sonra artık WhatsApp desteği de sunmaya başladı.

36 / 131

WhatsApp’ın resmi olarak GIF desteğini ne zaman sunacağı henüz belirsiz. Ancak son gelişmeler GIF desteğinin çok yakında aktif durumu geçeceğini gösteriyor.

37 / 131

WhatsApp halihazırda iOS işletim sisteminde WhatsApp beta uygulamasında GIF desteğini bir süredir kullanıcılara sunuyor. GIF desteğinin kısa süre içerisinde bir güncelleme kapsamına tüm kullanıcılara sunulması bekleniyor.

38 / 131

WhatsApp, en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olduğundan, grup konuşmaları da uygulamanın en önemli parçalarından. Bu grup konuşmaları bazen çok can sıkıcı olabilseler de, bazen isteseniz de takip edemiyorsunuz.

39 / 131

Grup konuşması içerisinde bir kişiye ulaşmak bazen mümkün olmuyor. Tabii ki kişiye özel mesaj atabilirsiniz, ancak konuşma grup içerisinde olması gerekiyorsa kişinin bunu göreceğini garanti edemezsiniz. Ancak son gelen bilgilere göre WhatsApp bu durumu önlemek için çalışmalar yapıyor.

40 / 131

Ubergizmo’nun haberine göre, grup konuşmaları içerisinde bir kişiye ulaşabilmek için o kişiyi etiketleyebileceksiniz. Örneğin Cihan'a ulaşmak istiyorsanız @cihan yazacaksınız ve o kişiye özel bildirim gidecek. Tıpkı Twitter’da yaptığımız gibi, ancak daha çok Slack benzeri bir uygulama.

41 / 131

Yeni gelecek özelliklerden bir diğeri ise grup konuşması daveti. Normalde WhatsApp’ta grup kurulduğunda eğer grubu kuran kişide olması gereken tüm kişiler yoksa bir problem var demekti. Yönetici, diğer kullanıcıları tek tek seçerek eklemek durumundaydı. Geliştirilen özellikle birlikte bu zahmet de giderildi.

42 / 131

Grup davetiyesi, link veya benzeri bir bağlantı şeklinde olacak. Gruba katılmasını istediğimiz kişiye bu bağlantıyı verdiğimiz zaman kişi gruba katılabilecek. Tabii ki burada ne tür bir güvenlik önlemi alır, henüz bilinmez.

43 / 131

Bu bahsettiğimiz özellikler, WhatsApp’ın beta sürümlerinde. Henüz normal kullanıcılar için sunulmayan özelliklerin yakın zamanda sunulması bekleniyor.

44 / 131

WhatsApp'tan bir yenilik daha geliyor.  WhatsApp 2.16.118 sürümüyle kullanıma sokulan yeni özellik, WhatsApp konuşmalarda herhangi bir mesajı alıntılayarak cevap verme imkanı sunuyor. Söz konusu özellik video ve fotoğraflarda da çalışıyor. Özellikle uzun sohbetlerde yukarılara kadar çıkıp ekran görüntüsü almayla uğraşmamak ve tabii ki herkesin aynı anda konuştuğu grup sohbetleri için yararlı olacağa benziyor.
 

45 / 131

Özelliği kullanmak için alıntı yapmak istediğiniz mesaja biraz uzun basıp yukarıda çıkan seçeneklerden cevap ver butonuna basmak yeterli.  WhatsApp Android uygulaması için yayınlanan en son beta sürümü ise mesaja uzun süre basıldığında gerçekleştirilebilen aksiyonlara yenilerini ekliyor. Hali hazırda bir WhatsApp mesajının üstüne uzun süre basıldığında mesajı yıldızlamak, silmek, iletmek veya kopyalamak mümkün oluyor.

46 / 131

Beta versiyonla birlikte bu menüye eklenen yanıt ikonuna benzeyen ok ise kullanıcıların söz konusu mesajı alıntılamasını ve doğrudan bu mesaja yanıt verilmesini sağlıyor. Bu yeni araç Twitter'ın alıntılama özelliğine fazlasıyla benziyor.

47 / 131

WhatsApp'ın yeni aracına bire bir sohbetlerde fazla ihtiyaç duyulmayacaktır. Ancak kalabalık grup sohbetlerinde söz konusu özellikten sıklıkla faydalanılması muhtemel gözüküyor.

48 / 131

WhatsApp'ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu GIF desteği nasıl kullanılıyor?

49 / 131

WhatsApp'ın beta güncellemelerini takip eden @WABetaInfo'nun verdiği verilere göre, yakında gelecek olan uygulamanın 2.16.7.1 versiyonunda GIF desteği de geliyor. WhatsApp üzerinden gönderilen mesajlar ile WhatsApp'ın Gold versiyonuna geçiş yapılarak çok daha avantajlı bir şekilde uygulamayı kullanılabileceği belirtilirken bu mesajdaki linklere tıklayan kişiler uygulamayı indirerek tamamen savunmasız bir hale geliyor.

50 / 131

Telefona ya da bilgisayarlara kurulan bu tür uygulamalar ile birlikte kişilerin tüm kişisel bilgileri ya da yaptığı online alışverişlerde kredi kartı bilgilerinin alınması mümkün olurken bu tür durumlar da kişilerin mağdur duruma düşmesine neden oluyor.

51 / 131

Arkadaş listenizden böyle bir mesaj geldiğinde kesinlikle herhangi bir uygulama yüklemesi yapmayarak kendinizi güvence altına alabilirsiniz.

52 / 131

Peki tam bir WhatsApp uzmanı olmak için ne yapmanız gerekiyor? Basit; bu yazımızı okumanız yeterli!

53 / 131

Sohbet kısayolları oluşturun: Eşinizle sıkça WhatsApp üzerinden mi görüşüyorsunuz? Cihazınızın giriş ekranına sohbet ekranını açmanızı sağlayacak bir kısayol ekleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Sohbeti açıp, menü düğmesine basmanız, ardından "Sohbet kısayolu ekle" seçeneğine dokunmanız yeterli.

54 / 131

Resim kitaplığı: WhatsApp üzerinden paylaşımda bulunmak harika olabilir, ancak paylaşımlar bazen canınızı sıkabiliyor. Özellikle her hafta yüzlerce şaka içerikli resim paylaşan gruplara üye iseniz. Bu resimler, cihazınızdaki alanı tüketebildiği gibi yanlış kişilerin eline geçtiğinde utanç verici olabilir.

55 / 131

Resimlerin otomatik olarak cihazınıza indirilmesini engellemek için Ayarlar > Veri kullanımı yolunu izleyin. Otomatik medya indirme altında Mobil veriyi kullanırken, Wi-Fi'ye bağlıyken ve Dolaşımdayken seçeneklerini devre dışı bırakın.

56 / 131

Mesajları zamanlayın: Kardeşinizin doğum gününü unutmaktan endişe ediyorsanız, Android'de Seebye Scheduler ROOT gibi bir uygulamadan faydalanabilir, iOS'ta Message Scheduler for WhatsApp'ı indirebilirsiniz. Root'lu bir Android'e veya jailbreak'li bir iPhone'a ihtiyacınız olacak.

57 / 131

Blind Carbon Copy: Blind Carbon Copy (BCC), epostalarda alıcıların birbirinden haberdar olmasını engelleyen, sıkça kullanılan bir işlev. WhatsApp'ta benzer bir işlevi Seçenekler > Yeni yayın altından etkinleştirebilir ve mesajınızı göndermek istediğiniz kişileri seçebilirsiniz. Mesajlarınızı kimin aldığını görebilecek, herkese özel olarak cevap gönderebileceksiniz.

58 / 131

WhatsApp'ı kilitleyin: Telefonunuzu başkaları da mı kullanıyor? Cihazınızı belki çocuklarınıza oyun oynaması için, belki sekreterinize görüşmelerinizi gerçekleştirmesi için teslim ediyorsunuz. WhatsApp'ı kilitlemenin ve meraklı gözleri uzak tutmanın ise bir yolu var. Bu iş için Android'de AppLock, iOS'ta iApp Lock uygulamalarından faydalanmanız gerekiyor. Uygulamanın Android sürümü root'a ihtiyaç duymazken iOS sürümü, jailbreak'li cihaz gerektiriyor.

59 / 131

Sohbetleri susturun: Aile üyelerinizle veya iş arkadaşlarınızla dolu bir gruba mı üyesiniz? Bu grupların zaman zaman işe yaradığından şüphe yok, ancak muhtemelen çoğu zaman ilginizi çekmeyecek şeyler hakkında uyarılar alıyorsunuz. Sorun ise grubu terk etmeniz halinde diğer üyeleri kırmaktan çekinmeniz. Ama kuzeninizin yeni bebeğinin yaptığı "şirin" şeyler hakkında her defasında neden uyarı almak isteyesiniz ki?

60 / 131

Kendinizi kurtarmak için sessize almak istediğiniz sohbeti açın ardından Seçenekler > Sessize al seçeneklerine dokunun. Burada sohbeti sekiz saat, bir hafta veya bir yıl susturma gibi seçenekler bulacaksınız. Dilerseniz gruptan gelen uyarıları da kapatabilirsiniz.

61 / 131

Arama: Önemli bir telefon numarasını veya eposta adresini aramanız gerektiğinde, WhatsApp'ın dahili arama işlevini kullanabilirsiniz. Seçenekler > Arama yolunu izleyin ve aradığınız cümleyi girin.

62 / 131

Yıldızlı mesajlar: Eski mesajlar arasında ümitsizce gezinmek yerine, önemli mesajlar size ulaştığında onları işaretleyerek saklamak, daha etkili olmaz mıydı? Bunun için saklamak istediğiniz mesaja uzun dokunun ve ekranın üst tarafında beliren star simgesine dokunun. Yıldız eklediğiniz mesajlara Seçenekler > Yıldızlı mesajlar yolundan ulaşabilirsiniz.  

63 / 131

Whatsapp'ta uzun zamandır beklenen özellik gerçek oluyor. Android için hazırlanan Whatsapp'ın beta sürümünde görüntülü görüşme resmen kullanılmaya başlandı. Beta süreci tamamlandığında herkesin bu özellikten faydalanması bekleniyor.

64 / 131

Akıllı telefonların en popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, muhtemelen dünyada herkesin haberdar olduğu en önemli uygulamalardan biri. Teknoloji kullanıcılarının en önemli iletişim ağlarından biri olan WhatsApp’taki en önemli eksikliklerden biri video araması.

65 / 131

Facebook’un zamanında 19 milyar dolara satın aldığı servis hakkında Aralık 2015’te video arama hizmetinin sunulacağına dair söylentiler vardı.

66 / 131

Bunun için çalışmalarını sürdürüyor ve beta test programına kayıtlı kullanıcıları için bu özelliği yerleştirdi.

67 / 131

Arama yapmak istediğinizde ise karşınıza arama yapılamadı uyarısının olduğu bir sayfa açılıyor.

68 / 131

Yani masaüstünüzdeki bir belgeyi WhatsApp aracılığı ile telefonunuza atabileceksiniz.

69 / 131

Masaüstü olarakta kullanılabilen Whatsapptan bilgisayar başında sesli ve görüntülü görüşme yapmak da mümkün olacak.

70 / 131

Windows ve Mac'te doğal olarak çalışacak olan istemci, WhatsApp'ın biraz daha yaygınlaşmasına yardımcı olacak.

71 / 131

Bunun yanında WhatsApp Web için tarayıcınızın bir sekmesini sürekli açık tutmanız gerekiyor.

72 / 131

Sesli mesaj özelliği ile aradığınız kişinin interneti kapalıysa veya çekmiyorsa ona sesli mesaj bırakabileceksiniz.

73 / 131

Rakiplerine fark atabilecek bir diğer uygulama ise NFC Tag özelliği, bu özellik ile firmalara kolayca WhatsApp üzerinden kendilerini eklemelerini sağlayabilecek.

74 / 131

WHATSAPP'TA BÜYÜK TEHLİKE!

75 / 131

WhatsApp'ta ardı ardına ortaya çıkan tehlikelere, şimdi bir büyük tehlike daha eklendi.

76 / 131

WhatsApp şu sıralar kullanıcıların canını sıkan bir spam dalgasıyla boğuşuyor.

77 / 131

AZ BİLİNEN ÖZELLİKLERİ

78 / 131

700 milyondan daha fazla kullanıcısı olan Whatsapp’ı daha pratik kullanmak mümkün. Her gün saatlerimizi ayırdığımız bu uygulamanın bilmediğimiz özellikleri neler? Sosyal blog sitesi Mashable Whatssapp’ı daha pratik kullanmak için pek fark edilmeyen 5 önemli özelliğini derledi.

79 / 131

1. GELEN MEDYA DOSYALARINI KAYDETMEYİN
Whatsapp’ta size gönderilen bir video ya da fotoğraf açtığınız anda telefonunuza kaydediliyor. Bu telefonunuzda büyük bir hafıza işgaline yol açıyor. Bunu engellemek için Whatsapp`ın "Ayarlar" menüsünden "Sohbet Ayarları"na girip "Alınan Medyayı Sakla" seçeneğini iptal ederek ortadan kaldırabilirsiniz.

80 / 131

2. MESAJ ÖNİZLEMELERİNİ GİZLEYİN
Yanınızda birileri varken telefonunuza gelen mesajı birilerinin görmemesini istemiyorsanız bu özelliği durdurmanız gerekiyor. Bunun için "Ayarlar" menüsüne gidip "Bildirimler" kısmına girin ve "Önizlemeyi Göster" seçeneğini iptal edin. Artık ekranınızda mesajın içeriğinden ziyade sadece mesaj var bildirimi gelecek.

81 / 131

3. KONUMUNUZU PAYLAŞIN
Birileriyle buluşmanız gerekiyor ve tarif etmekte zorlanıyor musunuz? Hemen Whatsapp’tan konumunuzu gönderin ve zorlanmadan buluşmayı sağlayın. Ancak bunun için Whatsapp’ın konumunuzu bulmasına izin vermeniz gerekiyor.Bu özelliği kullanmak için konuşmalarınızın herhangi birine girin ve mesaj kutusunun üstünde bulunan ataç işaretine tıklayın. Harita işaretini seçin. Eğer hala bu özelliği aktive etmemişseniz telefonun önerdiği adımları takip edin. Çoktan aktive etmişseniz, başka bir Whatsapp kullanıcısına konumunuzu göndermeye izin veren seçeneği göreceksiniz. Artık ister harita bilgisiyle, ister Google Maps`ten yakınınızda bulunan seçili konumlardan birini kullanarak konumunuzu paylaşmaya hazırsınız.

82 / 131

4.`SON GÖRÜLME` SEÇENEĞİNİ KİŞİSELLEŞTİRİN
Bir çok çiftin kavga etme sebebi olan son görünme zamanını kapatın ya da sadece arkadaşlarınıza görülür durumda açın. Uygulandığı ilk günden beri sevilmeyen ve büyük tepkilere yol açılan son görülme zamanını kapatmak çok kolay. "Ayarlar" menüsüne gidip ve "Hesap"> "Gizlilik"> "Son Görülme" seçeneklerini izlediğinizde bu uygulamayı kolaylıkla kapatabilirsiniz.

83 / 131

İŞTE WHATSAPP'IN ÇOK KONUŞALACAK YENİ ÖZELLİKLERİ

84 / 131

WhatsApp kullanıcıları artık kaç mesaj gönderdiklerini kaç mesaj aldıklarını görebilecekler. Bu bilgileri öğrenebilmek için sohbet listesini açıp, menü listesine basın.

85 / 131

Ağ kullanımı ekranında gönderip aldığınız medya dosyalarının toplam boyutunu, yaptığınız ve size gelen sesli aramaların sayısını, sesli aramalar sırasında harcadığınız verileri, Google Drive'a ne kadar veri gönderdiğinizi ve fazlasını da görebiliyorsunuz.

86 / 131

İŞTE DİĞER WHATSAPP YENİLİKLERİ

87 / 131

WhatsApp artık tüm gönderdiklerinizi ve aldıklarınızı şifreliyor. Peki bu biz kullanıcılar için ne anlama geliyor?

88 / 131

Artık tüm dünyadaki WhatsApp kullanıcıları, popüler mesajlaşma uygulamasının şifreleme işlevlerinden faydalanıyor. Bir süre önce BlackBerry'nin BBM ve eposta hizmetlerine has olan güvenli mesajlaşma işlevi, artık WhatsApp'ta da sunuluyor.

89 / 131

Peki WhatsApp'ın şifreme işlevi tam olarak nasıl bir güvenlik sağlıyor?

90 / 131

Fotoğraflarınız ve videolarınız da güvende

91 / 131

Nasıl şifreliyor?

92 / 131

WhatsApp, şifreleme için Open Whisper Systems'in geliştirdiği "The Signal Protocol"ü kullanıyor. Şifreleme yeteneği, WhatsApp'ın son sürümünü kullananlara sunuluyor ve şu an kapatmanın bir yolu bulunmuyor gibi görünüyor.

93 / 131

Güvenilir mi?

94 / 131

WhatsApp, verilerinize kendisinin bile erişemeyeceğini iddia ediyor. Ancak FBI - Apple arasında yaşanan son gelişmelerde FBI, bir süre uğraştıktan sonra iPhone'u hack'lemeyi başarmıştı. WhatsApp'ın şifreleme sisteminin herhangi bir güvenlik açığına veya zafiyetine sahip olup olmadığı bilinmediğinden, şifrelemenin her zaman işe yarayacağından emin olmak zor.

95 / 131

Eğer siz ve şifreli mesajlaşacağınız arkadaşınız WhatsApp’ın son sürümünü kullanıyorsa izlemeniz gereken adımlar şöyle:

96 / 131

1-Herhangi bir kişinin WhatsApp'taki profilini görüntüleyin. 2-Daha sonra buradaki 'şifreleme' sekmesine tıklayın.

97 / 131

İŞTE DİĞER YENİLİKLER

98 / 131

Mesajlaşma uygulaması WhatsApp, tüm kullanıcıların mesajlarını korumak için yeni bir kriptolama sistemine geçtiğini ve yeni uygulamanın dünden itibaren aktif hale getirildiğini açıkladı.

99 / 131

Bu uygulama sayesinde mesajlar üçüncü kişiler ve telefonları takibe alanlar tarafından görüntülenemeyecek.

100 / 131

KAMERA ARAYÜZÜ DE DEĞİŞİYOR

101 / 131

WhatsApp kamera arayüzü değişiyor. Yeni kamera arayüzü ilk olarak Android kullanıcılarıyla buluşmaya başladı.

102 / 131

Materyal Tasarım ile uyumluluk gösteren yeni kamera arayüzünde fotoğraf çekme butonu artık beyaz renkte.

103 / 131

Shiftdelete'in haberine göre eski sürümde video kayıt esnasında çekim süresi sağ üst köşede yer alırken, yeni arayüzde çekim süresi tam ortaya alınıyor.

104 / 131

YAZILARDA DEĞİŞİKLİK

105 / 131

Her gelen yeni güncellemeyle yeni bir özelliği kullanıcılarına sunan Whatsapp, sonunda yazı tipini de değiştirdi. Artık kullanıcılar kalın ve eğik formatında dahi Whatsapp'tan metin gönderebilecek. Yayınlanan beta güncellemesinin ardından kullanıcılar yavaş yavaş bu yeni özelliği kullanmaya başlayacak.

106 / 131

Çoğunlukla hata düzeltmelerin bulunduğu son WhatsApp beta güncellemesi, beraberinde göze çarpan birkaç yenilik daha getiriyor. En dikkat çekici özellik olan, hızlı cevap, bildirim geldiği gibi cevap vermenize olanak sağlıyor.

107 / 131

WHATSAPP YAZI TİPLERİ

108 / 131

WhatsApp güncellemesi, aynı zamanda yeni bir yazı tipini de beraberinde getiriyor. Daha önceleri kullanabildiğimiz, bold (kalın) ve italic (eğik) yazım şekillerine, tilde, yani üzeri çizik yazı tipi eklendi.

109 / 131


Yazacağınız mesajın içeriğinde kullandığınız kodlarla, anlam ve vurguları güçlendirebildiğiniz yazı tipleri, aşağıdaki şekilde uygulanabiliyor.

110 / 131

Kalın yazmak için, cümlenin başında ve sonunda yıldız işareti (*). *Örnek*

111 / 131

Eğik yazmak için, cümlenin başında ve sonunda alt tire işareti (_). _Örnek_

112 / 131

Üstü çizili yazmak için, cümlenin başında ve sonunda yaklaşık işareti (~).~Örnek~

113 / 131

Shiftdelete'in haberine göre ayrıca yeni güncellemeyle birlikte, arşivleme, okunmadı olarak işaretleme, gruptan çıkma gibi işlemleri, çoklu seçim olarak tek hamlede yapabileceğiz. Duvar kağıtlarında ise bir takım tekli renk seçenekleri de ekleniyor.

114 / 131

WhatsApp'a son güncellemelerle ilave edilen yeni özellikler sessiz sedasız kullanıma sunulmuş durumda.

115 / 131

İşte yeni güncellemelerle gelen 7 farklı özellik...

116 / 131

Facebook'un kontrolündeki anlık mesajlaşma hizmeti WhatsApp, dünyanın en hızlı büyüyen sosyal ağlarından bir tanesi.

117 / 131

Geliştiriciler, o günden bu yana WhatsApp'a bir dizi yenilik ekleyerek uygulamayı eskisinden de iyi bir hale getirdiler. Bu yüzden bahsedeceğimiz yenilikler için WhatsApp'ın en son sürümüne (2.12.51) ihtiyacınız olacağını unutmayın.

118 / 131

Yakınlaştırın, öne çıkartın ve videoları düzenleyin

119 / 131

Yeni güncelleme, indirdiğiniz videolara "çimdikleyerek yakınlaşma" hareketini uygulamanıza izin veriyor. Bir başka yeni seçenek ise videoları yüzen bir pencerede, aynı YouTube'da olduğu gibi açmanıza izin veriyor. Bu sayede video çalmaya devam ederken diğer WhatsApp mesajlarınıza bakabiliyorsunuz.

120 / 131

PDF gönderme

121 / 131

İnternet, çoğu PDF formatında ücretsiz ekitapla kaynıyor. Bulduğunuzun PDF'leri bugüne kadar WhatsApp üzerinden arkadaşınızla paylaşamıyordunuz, ancak yapılan değişiklik sayesinde PDF'leri ve diğer popüler belge biçimlerini arkadaşlarınıza gönderebilirsiniz.

122 / 131

Bulut sürücülerinden fotoğraf paylaşın

123 / 131

Artık fotoğraf paylaşırken sevdiğiniz bulut hizmetinin içerisine göz atıp, buradaki fotoğrafları seçebiliyorsunuz. Telefonunuzun yerel depolama alanının yanında, Google, Dropbox gibi hizmetlerdeki fotoğrafları da seçip paylaşabilirsiniz.

124 / 131

Otomatik bağlantı, belge ve medya ayırımı

125 / 131

WhatsApp, herhangi bir sohbette paylaşılan bağlantıları, belgeleri ve fotoğrafları artık otomatik olarak vurguluyor ve bir önizleme resmi gösteriyor. Bunlara hızla ulaşmak için sağ üstteki seçenekler düğmesine dokunun ve "Medya"yı seçin.

126 / 131

Sohbetleri temizleyin, yıldızları koruyun

127 / 131

Sohbetlerinizi silmeyi sevenler, bunu yaptıklarında şimdiye kadar yıldızlı mesajlarını da kaybediyorlardı. Ancak yeni güncelleme, sohbeti temizlerken yıldızlı mesajları korumanıza izin veriyor. Bunun için ekranda gelen kutuda "Yıldızlı mesajları koru" kutucuğunu işaretlemeniz yeterli.

128 / 131

Wi-Fi ve veri bağlantısı üzerinde indirmeleri kontrol edin

129 / 131

Yeni bir ayar sayesinde WhatsApp'ın veri tüketimini yakından kontrol edebilirsiniz. Seçenekler (üç nokta simgesi) > Ayarlar > Veri Kullanımı yolunu izleyin.

130 / 131

WhatsApp Beta ile yenilikleri ilk siz alın

131 / 131

WhatsApp'ın yeni özellikleri, ilk olarak WhatsApp web sitesinden indirilebilen beta sürümüne yansıyordu. Şimdi ise bu güncellemelere Google Play üzerinden katılmanız mümkün.