Torbalı’da futbol alt yapısı için tarihi  imzalar atıldı. Geçtiğimiz hafta Torbalı’ya PSG Academy Turkey CEO’su Nihat Uğurlu ve ekibiyle İstanbul’dan gelerek Kaan Yiğit ile görüştü. İlçede alt yapı anlamında önemli çalışmalara imza atan Kaan Yiğit’le Metropark Tesisleri’nde bir araya gelen PSG Academy heyeti hem tesislere hem de Kaan Yiğit’e okey verdi. Türkiye’deki sayılı PSG Academy’lerinden biri artık Torbalı’da olacak. Bir spor okulundan ziyade alt yapı hizmeti verecek olan PSG Academy, ilçede önemli yeniliklere imza atacak. Bizzat PSG tarafından kontrol edilecek, talimatları uygulanacak, akademik ve sportif eğitimlerin verileceği Torbalı’da ayrıca sporcularına İngilizce eğitimi ve pedagog görüşmeleri gibi hizmetler de sunacak. Temel hareket döneminde başlangıç evresi noktasında hizmet veren tek akademi olan PSG, Torbalı’dan Fransa’ya oyuncu götürme noktasında oldukça kararlı.

Şampiyon takıma Torbalı’da coşkulu karşılama Şampiyon takıma Torbalı’da coşkulu karşılama

PROFESYONEL TÜRK KULÜPLERİ DE İZLEMEDE

Hem kızlara hem de erkeklere yönelik olacak olan PSG Academy bir spor okulu olmayacak. Resmi bir alt yapı hizmeti sunacak olan akademiye kaydolan her öğrenci resmi PSG altyapı oyuncusu olacak. Yılın belirli günlerinde düzenlenecek kamplara gidecek olan sporcu adayları burada Fransız temsilciler tarafından izlenecek, yetenekli oyuncular Fransa’ya götürülecek. Ayrıca PSG’nin yetenek testlerinde elenen birçok isim şimdilerde olduğu gibi profesyonel Türk takımları ile görüştürülecek. Bugün Başakşehir, Alanaspor, Karagümrük ve daha birçok süper lig ekibinin de takip ettiği PSG Academy Turkey, Torbalı’da kayıtları almaya başladı.

TORBALI İÇİN BÜYÜK ŞANS

4 büyüklerin futbol kulüpleri dahil olmak üzere hiçbir kulüp alt yapısında olmayan yenilikleri bulunduran, İngilizce ve pedagog eğitimleri ile de ön plana çıkan akademiye kayıtların başladığını ifade eden antrenör Kaan Yiğit, “Başvuruları almaya başladık. Şimdiden yoğun bir ilgiyle karşılaşıyoruz. Torbalı’da çok ciddi yetenekler var. Bu yetenekleri artık çok daha kolay piyasaya kazandıracağız. Bu adım ile birlikte artık sorumluluklarımız arttı. Sadece yetenekli değil hayalleri olan ve bu hayalleri doğrultusunda azim gösterecek kız ve erkek sporcular arıyoruz. Bugün Messi’li, Mbappe’li kadrosuyla tarihin en büyük başarılarına imza atan PSG’nin Torbalı’da akademi açılmasına izin vermesi ve bizi uygun görmesi bizim için büyük gurur” ifadelerini kullandı.