Bölgesel Amatör Lig’de bu yıl mücadele edecek olan Torbalıspor’un aylardır beklediği haber geldi. Türkiye Futbol Federasyonu(TFF) İcra Kurulu Üyesi, Kayser ASKF Başkanı Musa Soykarcı, on binlerce amatör sporcunun beklediği ‘Bal lig oynanacak mı?’ sorusunun cevabını verdi. Soruları şeffaflıkla yanıtlayarak çok önemli açıklamalar yapan Soykarcı, 20 Ocak'a kadar statüyü açıklayacaklarını ve Şubat ayı sonunda lig başlatacaklarını belirtti.

 İşte Soykarcı’nın açıklamaları:

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA LİGİN STATÜSÜNÜ BELİRLEYECEĞİZ

Torbalıspor taraftarlarının aylardır beklediği soruları yanıtlayan Soykarcı, “Amatör kurul olarak 2 ay önce toplanıp bir takvim belirledik. Bu takvimde aldığımız kararlar; Aralık ayı sonuna kadar tüm kulüpler lige katılım teminatlarını yatıracaklar, Ocak ayı cinde kitapçığı yayınlayıp transfer başlatacağız. Şubat ayı sonunda ise ligi başlatacağız. Süper Lig, 1, 2 ve 3.Lig nasıl bir program dahlinde başladıysa, bizim de ligimizle ilgili programımız devam etmekte. Önümüzdeki hafta icra kurulu olarak toplanıp lig nasıl oynatacağımız ile ilgili statüyü belirleyip futbol kamuoyuna duyuracağız. Ligin oynanması için her türlü çalışmayı yaptık. Ligin oynanması içim elimizde 6 farklı çalışma var” ifadelerini kullandı.

SÜPER AMATÖR LİGİ DE OYNATMAK İSTİYORUZ

Açıklamalarını sürdüren federasyon yetkilisi, “Vazgeçmek, beyaz sayfa açmak işin en kolay tarafıdır. Biz, bölgesel lig ve bu ligle entegre olan Süper Amatör Lig’leri oynatmak istiyoruz. Bunun için de her türlü çalışmayı yapıyoruz. Ama şu da bilinmeli ki her şeyden önce sağlık, sporcuların sağlığı. Aşıyla birlikte ülkemizin insanlığın bir an önce rahatlayıp normal hayat dönebileceğimize inanıyorum. Tekrar söylüyorum, Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Lig kesinlikle oynatmak istiyoruz” dedi.