İngiltere'de çıkan referandum sonucu değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konuşmasında AB'yi eleştirdi. AB'nin sorunları çözmeden yetersiz kaldığını söyleyen Çavuşoğlu "Avrupa'da artan aşırıcılıkla ve birçok akımla başarılı olamadı. Bir liderlik gösteremedi maalesef AB. Bu akımlar AB'nin değerlerini yok etmeye başladı  Çoğu parti kendi ülkelerinin AB'den ayrılmasını ya da sınırlı bir şekilde kalmasını istediler." dedi.

İNGİLTERE AYRILDI DİYE..

İngiltere'nin AB'den çıkmasının Türkiye açısından bir farklılık yaratmayacağının altını çizen Çavuşoğlu şunları söyledi;

" Biz AB ile işbirliğimiz olduğuna hiç bir zaman karşı çıkmadık. AB'nin de bize ihtiyacı var. Bizi rahatsız eden eşitsizlikti. Türkiye gibi güçlü bir ülke ile güç paylaşımına yaklaşmamaları bizi rahatsız etmişti. Biz şimdi İngiltere çıktı bize muhtaçlar gibi bakmayız.

AB POLİTİKALARINI GÖZDEN GEÇİRMELİ

AB bundan sonra dünyanın birçok konularında söz sahibi olabilmesi için, her şeyden önce kendi politikalarını gözden geçirmesi lazım, Avrupa halklarının itirazlarını bu konuda da kulağını kapatmaması gerekiyor. Avrupa'yı birleştiren değerleri yok eden tüm aşırıcılıkla mücadelede duyarsız olmaması lazım. Hiçbir kurum kendini yenilemezse, sorunlarla baş etmekte gücünü kaybederse önce güvenliği kaybolur, sonra da kendisi kaybolur gider. 

Kaynak adres : http://www.haber7.com/siyaset/haber/2015963-referandum-sonrasi-abye-sert-elestiri