AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Avrupa ülkelerinden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarını sınır dışı etmelerini isteyerek, "Bu ülkelerdeki okullarını kapatın. Başınıza bela olacak. 15 Temmuz'dan kendinize ders çıkarın. Anlayın, bu örgüt yarın sizin de başınıza dert olacak." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanlar, Belçika'nın Beringen kentinde Avrupalı Türk Demokratlar Birliğince (UETD) düzenlenen etkinlikte anıldı.

Külünk, programda yaptığı konuşmada, FETÖ mensuplarının en önemli özelliklerinden birinin ispiyonculuk olduğunu söyledi.

Bu örgüt üyelerinden bazılarının, Belçika polisine giderek, "Metin Külünk buradakileri galeyana getirecek." dediğini belirten Külünk, "Belçikalı dostlarımıza söylüyorum; bizim olduğumuz yerde kardeşlik vardır. Bizim olduğumuz yerde dostluk vardır. Bizim olduğumuz yerde barış vardır. Bizim olduğumuz yerde kavga olmaz. Bunların ağzına bakarak iş yapmayın, kaybedersiniz. Bunlar burada kapı kapı dolaşıp insanları jurnalliyorlar." ifadelerini kullandı.

Külünk, Türkiye'nin Brüksel'deki terör saldırıları sırasında Belçika ile olan dayanışmasını gösterdiğini hatırlattı.

Belçika'daki terör saldırısı ile 15 Temmuz arasında hiçbir fark bulunmadığını anlatan Külünk, "Belçika devletine sesleniyorum, Avrupa'ya sesleniyorum; bu terör örgütün ağzına bakmaktan vazgeçin. Terör örgütlerinin ağzıyla Türkiye'ye bakmaktan, bu terör örgütlerinin, FETÖ'nün, PKK'nın ağzıyla Türkiye'ye, Cumhurbaşkanımıza konuşmaktan vazgeçin. Yanlış yoldasınız. Gittiğiniz yol, yol değil. Çünkü bu terör, bumerang gibidir. Kim o teröre karşı dik duruş sergilemezse o bumerang döner ve bir gün vurur." değerlendirmesinde bulundu.

"AVRUPA'DAKİ POLİS TEŞKİLATINA SIZIYORLAR"

FETÖ'nün kapatılan "Sızıntı" dergisine atıfta bulunan Külünk, bu örgüt üyelerinin Avrupa ülkelerinin maliyelerine, polis teşkilatlarına, basınına sızdığını, Avrupa'daki milletvekillerini "lobicilik" başlığı altında kontrol altına aldığını ifade etti.

Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Avrupalıları uyarıyorum; siz bunlara bu kadar çok yüz veriyorsunuz. Yüz vermenizin tek bir gerekçesi var, o da Türkiye'yi rahatsız etmek. Biz büyük bir devletiz. Biz ne fırtınalar atlattık, ne kasırgalar atlattık. Biz bunların hepsinin üstesinden geliriz ama siz yarın bunlara bu kadar yüz vererek, Belçika'da devletinizi kontrolü altına alırsa ne yapacaksınız? Belçika Başbakanı'nın sözünü dinlemeyen bir memur, Kandilvanya'daki (Kandil ve Pensilvanya) hain terör örgütünün sözünü dinlerse bozulan kamu düzenini nasıl sağlayacaksınız? Bu hain terör örgütünün en önemli özelliği, gittiği ülkelerdeki devletin yapılanması çökertmek, devleti çökertmektir, devleti teslim almaktır."

BU ÖRGÜT YARIN BAŞINIZA BELA OLACAK

Avrupa ülkelerinin Türkiye'ye darbe girişimi konusunda yeterli desteği vermediğine değinen Külünk, bunun yerine söz konusu ülkelerin FETÖ firarilerini topraklarında barındırmaya devam ettiğini anlattı.

Bunun doğru bir yol olmadığına işaret eden Külünk, "O yüzden de Avrupa'daki dostlarımıza diyoruz ki elinizdeki tüm terör örgütü mensuplarını kapı dışarı edin. Bu ülkelerdeki okullarını kapatın. Başınıza bela olacak. 15 Temmuz'dan kendinize ders çıkarın. Anlayın, bu örgüt yarın sizin de başınıza dert olacak. Bu örgütün Türkiye aleyhindeki faaliyetlerine izin vermeyin." açıklamasında bulundu.

Külünk, örgüte finansal yardım sağlayanların Türkiye Cumhuriyeti nezdinde suç işlediğini kaydetti.