MHP Merkez Disiplin Kurulunca, Meral Akşener'in parti üyeliğinden kesin çıkarma cezası ile cezalandırılmasına oy birliğiyle karar verildi.

MHP tüzüğünün 11. maddesinin ihlali gerekçesiyle Meral Akşener, Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç'in, parti üyeliğinden kesin çıkarma cezasının uygulanması talebiyle tedbirli olarak Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilmişti.

MHP'de 5 Şubat 2016'da 16 il başkanının yerdi verdiği avukatlar tarafından, Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesinde partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi talebiyle açtığı dava ile başlayan süreç, Temmuz ayına kadar devam etmişti.

Meral Akşener, Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Koray Aydın'dan oluşan muhalifler, 15 Mayıs'ta olağanüstü kongre için toplanmış ama bir sonuç çıkmamıştı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin çok sert tepki gösterdiği muhalifler, ilerleyen süreçte de kendi aralarında anlaşmazlık yaşamıştı. Bahçeli, Meral Akşener'i FETÖ ile birlikte hareket etmekle suçlamıştı.

Daha sonra, genel başkanlığını açıklayan Meral Akşener, Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ hakkında disiplin işlemleri başlatılmıştı.

İLİŞKİLİ HABERLER