AK Parti Torbalı İçe Kongresinin pandemi nedeniyle ertelenen kongresi, Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılımıyla dün Alyans Kır Düğün Salonunda gerçekleşti. Kongrede sosyal mesafe ve hijyen kurallarına büyük önem verilirken oy kullanacak olan delegelere sürekli ‘Oyunuzu kullandıktan sonra hediyenizi almayı unutmayın’ uyarısı yapıldı. Oyunu kullanan delegeler ikram edilen zeytinyağı kolonyalarını alarak alanı ter etti. Selman Günaydın ile birlikte yönetici olarak atanan Sıdıka Sevili, dün gerçekleşen kongrede ismini listede göremeyince şok yaşadı. Listede ismi çizilen Sıdıka Sevili, sosyal medya hesabında büyük tepki gösterdi. Göstermiş olduğu tepki ise gündeme damgasını vurdu.

BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Ak Parti Torbalı İlçe Kongresi dün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ekonomi Eski Bakanı Nihat Zeybekçi, İzmir Milletvekili Cemal Bekle, İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve İlçe Teşkilatı üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Kongreye Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin katılması değil Selman Günaydın ile birlikte atanan Sıdıka Sevili’nin yönetim listesinde isminin çıkartılması gündem oldu.

Kongre sonrasında Selman Günaydın ile birlikte ilçe yöneticisi olarak atanan Sıdıka Sevili, son dakika kongre salonunda üzeri çizilerek yönetimden çıkartıldığını iddia ederek sert bir dille Selman Günaydın’ı eleştirdi. Torbalı’da ilk defa bir ilçe kongresine katılan bir bakanın yerine Sevili’in açıklamaları konuşuldu.

Sıdıka Sevili’in yaptığı açıklama ise şöyle

“2 ay boyunca üstüme oyun oynadınız madem istemiyorsanız başında yönetime koymayacaktınız. İnsanların onuru ile duyguları ile oynamayacaksınız. Kızmış olabilirim neden yapılan haksızlık var hadi ben kızdım. İki gün önce ben konuşup yola devam deyip Cuma günüde bana iftira atanlarla yüzleşmek için beni çağırırız deyip cumartesi kongrede isim silmek nedir. Madem siliyorsunuz yola devam niye diyorsunuz ailemin önünde beni niye küçük düşürüyorsunuz. 70 yaşındaki kadını neden ağlatıyorsunuz. Sosyal medyada çalışmakla ak parti davası güdülmez. Benden sana tavsiyem yaşın genç ama Alzheimer hastalığı başlamış. İlaç almanı tavsiye ederim. Siz bana haksızlık terbiyesizlik yaparsanız bende yaparım. Kimsenin tapulu malı değil koltuk. Bazıları olduğu sürece asla oy vermeyeceğiz. Sosyal medyada yazma çizme diyen bazı büyüklerim üzgünüm sineye çekemeyeceğim” dedi.