Son aylarda iğneden ipliğe gelen zamlar vatandaşı isyan ettirmeye devam ediyor. Maliyetlerin artması, elektrik ve doğalgaz başta olmak üzere gelen zamlar, basta Torbalı esnafı olmak üzere ilçe sakinlerinin üzerine kara bulut gibi çökmüş durumda. Her geçen gün işin içinden çıkılmaz bir hal aldığını ifade eden Memleket Partisi Torbalı İlçe Başkanı Serhan Kesici, hükümetin ekonomi politikasını sert bir dille eleştirdi. Kesici, yaptığı açıklamada “Torbalı’da son aylarda gelen elektrik ve doğalgaz faturaları tarihe geçecek cinsten. İlçemizdeki esnaf da vatandaş da mağdur. Bu iş böyle gitmez” dedi.

AK PARTİ VE MHP’YE FATURA GELMİYOR MU?

Açıklamalarını sürdüren Kesici, “Esnafımız faturalarını düşürmek için ilginç yöntemler deniyor. Buzdolabını kapatıyor. Isıtıcısını kullanmıyor. Vatandaş ise faturalar daha da yükselmesin diye ne klima çalıştırıyor ne de doğalgazını. Bütün dünya ileriye giderken biz geriye dönüyoruz. İlçemizde onlarca esnaf kepenk kapatmak zorunda kaldı. Bu devran bu şekilde devam ederse değil onlarca yüzlerce esnafımız daha kepenk kapatmak zorunda kalacak. Bütün kurumlar bu durumdan rahatsız olurken ne AK Parti ne de MHP teşkilatlarından bir açıklama gelmiyor. Yoksa size fatura gelmiyor mu? Siz bu durumdan rahatsız değil misiniz? Ne zamana kadar hiçbir şey yokmuş gibi davranmaya devam edeceksiniz. Siz bu esnaftan alışveriş yapmıyor musunuz? Ya da bu vatandaşı temsil etmiyor musunuz” dedi.

YOLLARDAKİ ARAÇ SAYISI YARI YARIYA DÜŞTÜ

Kesici, “Pazara gidiyoruz fiyatlar ortada, markete gidiyoruz 500 liradan aşağı çıkamıyoruz. Vatandaş temel ihtiyaçlarının tamamını karşılayamıyor. Asgari ücrete yapılan zam enflasyonun altında ezildi kaldı. Vatandaş bu enkazın altından çıkmak istiyor. Mazota benzine gelen zamlar yüzünden ilçenin kanayan yarası olan Kemalpaşa kavşağında trafik sorunu bile çözüldü. Yollardaki araç sayısı neredeyse yarı yarıya düştü. TIR ve kamyonları eskisi gibi yollarda göremez olduk. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Vatandaşı arabaya binmeye korkar hale getirdiniz” diyerek tepki gösterdi.