CHP Torbalı Kadın Kolları bir basın açıklaması düzenleyen İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmesine tepki gösterdi. Kadınların can simidinin bir gecede feshedildiğini ifade eden CHP Kadın Kolları Başkanı Nazan Kırkmalı, ‘Türkiye’nin Terk Ettiği İstanbul Sözleşmesi Nedir?’ pankartı önünde yaptığı açıklamasında “Kadınların can simidi olan İstanbul Sözleşmesi, bir gecede, tek adam hükümeti tarafından feshedildi. Bu kararla; koruma ve uzaklaştırma kararlarına rağmen en güvenli yer olan evlerinde hatta sokak ortasında katledilmiş olan binlerce kadın bir kez daha öldürüldü. 42 milyon kadının hakkı gasp edildi.” İfadelerini kullandı

“KADINLARI HER TÜRLÜ ŞİDDETTEN KORUYAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİDİR”

Kırkmalı, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye'nin ilk imzacısı olduğu İstanbul Sözleşmesi, kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi için devlete sorumluluk yükler. Psikolojik şiddet, ısrarlı takip, fiziksel şiddet, zorla evlendirme, cinsel ve ekonomik şiddet dahil olmak üzere kadınları her tür şiddetten koruyan İstanbul Sözleşmesi'dir.

Biz kadınlar; korkmuyoruz, sinmiyoruz, susmuyoruz, zalimlere itaat etmiyoruz, geri durmuyoruz. Onlar korku yaymaya çalıştıkça bizim örgütlü gücümüz her geçen gün büyüyor. Onlar dallarımızı budamaya çalıştıkça bizim köklerimiz git gide güçleniyor.

Bundan sonra bulunduğumuz her alan; sokaklar, mahalleler, meydanlar, her yer bizim için mücadele alanıdır. Vicdan sahibi her erkeğin annesi, eşi, kardeşi, arkadaşı olan ve yaşamın eşit ortağı olan kadılarla beraber olacağını çok iyi biliyoruz. Biz hep birlikte bu zulme dur diyeceğiz. Türkiye'yi aydınlık günlere bizler taşıyacağız.