İyi Parti Torbalı İlçe Başkanlığı, vefat eden İsmail Uygur'un ardından ilçede gerçekleştirilen başkanlık seçimleri için yazılı bir açıklama yaptı. Basında çıkan yalan haberlere karşı açıklama yaptıklarını belirten Torbalı İyi Parti İlçe Başkanı Ahmet Künarlıoğlu, “Başkanımızın İsmail Uygur'u defnettikten sonraki 2 gün boyunca İyi Parti Torbalı İlçe Teşkilatı olarak herhangi bir kulis, program gibi görüşmenin içinde olmamaya dikkat ettik. Bu süreçten sonra tabii ki ittifakın partisi olarak gerekli çalışmaları başlattık. Genel merkezden gelen talep doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayını destekleme kararı alındı. Bu süreçten sonra 2 defa daha genel merkezimizden uyarı geldi. Cumhuriyet Halk Partisi'nin içerisinde 6 adayın çıktığını bizim bu konuda dikkatli olup Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bizim çalışmalarımıza sekteye uğratacak birtakım girişimlerde bulunduğunu istihbaratını aldıklarını söylediler. Bu bilgiyi ittifak ortağımız olan Cumhuriyet Halk Partisi yetkilileri ile paylaştık” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin kadrolarının bir manipülasyon içerisinde olduğunu belirten açıklamada Künarlıoğlu şunları söyledi:

“Bu süreçten sonra ilçe başkanlığımız da İl Başkan Yardımcımız Mehmet Fatih Erkut ile birlikte bir koordinasyon ekibi kurarak bu sürecin takibine başladık. Sürecin ilk günden bu yana Mustafa Akbıyık’ın, Adalet ve Kalkınma partisinin adayına oy vereceğini Adalet ve Kalkınma partisi ise bu konuda bir basın açıklaması yapmayarak kendi adayını son güne kadar gizli tuttu. Bu sayede Adalet ve Kalkınma Partisi kadrolarının bir manipülasyon içerisinde olduğunu anladık.

Hızlı bir şekilde hem il başkanımız hem de kendi aramızdaki istişareler doğrultusunda il başkan yardımcımız ile de birkaç defa birebir görüşme gerçekleştirdik. Maalesef net olarak bildiğimiz Mustafa Akbıyık’ın Millet İttifakı adayını desteklemeyeceğini Cumhuriyet Halk Partisi'ne bizzat iletildi.”

Künarlıoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Bu süreçte İyi Parti İlçe Başkanlığı olarak sessiz bir şekilde bu çalışmaları gerçekleştirdik. Seçim gününe kadar işbirliği içerisinde bu konu hakkında birkaç defa ilçe başkanı Erol Günaydın ile görüştük. İyi Parti Torbalı Kurucu İlçe Başkanı olan Hasan Akbıyık, 2019 seçimlerinde oğlu Mustafa Akbıyık’ın meclis üyesi olmasını istedi merhum İsmail Uygur üye olmasını uygun gördü.  Bu nedenle Mustafa Akbıyık 2019 yerel seçimleri öncesi, babası Hasan Akbıyık ise Mart 2020’den beri İYİ PARTİ üyesi değildir. Mustafa Akbıyık, hem ailesinin siyasi geçmişine hem de Cumhuriyet Halk Partisi’ne ihanet etmiştir. Bu ihanet Millet İttifakı tarafından hiçbir zaman kabul görmeyecektir!’’