Gelecek Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı bugün ilçedeki basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Henüz yeni sayılabilecek olan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu partinin il başkanı da kahvaltıda yer aldı. Gelecek Partisi Torbalı İlçe Başkanı Zeynel Abidin Fidaner başkanlığında gerçekleşen kahvaltıda Gelecek Partisi İzmir İl Mustafa Serhat Şener gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soru cevap şeklinde gerçekleşen kahvaltıda, Fidaner tarafından Torbalı’nın sorunları, çözüm önerileri dillendirilirken, İl Başkanı Şener, Torbalı’yla ilgili çok önemli bir müjdeyi verdi.

TORBALI’NIN SORUNLARINI VURGULADI

Torbalı’nın önemli sorunlarının olduğunu ve bu sorunlarını çözmek için göreve de hazır olduklarını kaydeden Fidaner, “Biz Gelecek Partisi iktidarında, önceki dönemlerin izlerini silen değil üstüne koyarak ilerleyen bir yönetim fikrine sahibiz. Torbalı’nın çok ciddi sorunları var. Bu tespitlerimizi daha önce de dile getirdik. Trafik içinden çıkılamaz bir hal aldı. İlçede kaldırım yok. Şehir içi dolmuşları sıkıntıda. Gençler için herhangi bir şey yapılmıyor. Eğitim adımlarımız yetersiz. Kamu binaları birbirinden çok ayrı durumda. Pazar esnafı büyük sıkıntılarla karşı karşıya. El ele vererek bu sorunları ortadan kaldırmalıyız” dedi.

FİDANER: TORBALISPOR’A TALİBİM

Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’ndan öğrenecek çok şeylerinin olduğunu ifade eden Fidaner, “Genel başkanımız rekor bir oyla seçilen ve seçtiği kişiler tarafından değil, delegeler tarafından görevine son verilen bir başbakan. Kendisinin bilgi ve birikimleri bizim için çok önemli. Ondan öğreneceğimiz çok şey var” dedi. Kurduğu yeni yönetimle ilgili bilgi veren Fidaner, “Ağırlıklı olarak genç isimlerle yola çıktık. Bazı partilerin küskünleri ya da yol arkadaşları aramıza katılmak istedi ancak daha önce siyasete karışmamış, donanımlı ve kendisini ilçemize adayacak isimlerle yola çıkmak istedik. Aramıza katılmak isteyen ancak yönetime alamadığımız isimler de bizimle beraber yürüyorlar” ifadelerini kullandı. Torbalıspor için de göreve hazır olduklarını ifade eden ve bir dönem aktif futbolculuk da yapan Fidaner, “Parti başkanlığım öncesinde de Torbalıspor için elimi taşın altına koymaya hazır olduğumu belirttim. Bugün de göreve hazır olduğumu söyleyebilirim. Rahmani şartlarda göreve talibim. Torbalı’da maalesef Torbalıspor şu an hak ettiği değeri görmüyor, bu durum beni çok üzüyor” ifadelerini kullandı.

GELECEK PARTİSİ VİZYONU

Hem Gelecek Partisi hem de Torbalı ile ilgili açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi İzmir İl Mustafa Serhat Şener, “Herhangi bir ideolojiyi, herhangi bir etnik yapıyı ve bunun gibi ayrıntılara takılmayan insan odaklı bir partiyiz. Söyleyecek bir sözü olan, bu memleket için yapacağı bir projeniz olan, refaha katkıda bulunacağına inan arkadaşlara sonuna kadar kapımızı açtık. Biz bu amaçla kurulan bir partiyiz” dedi.

OPEL BÜYÜKLÜĞÜNDE FABRİKA MÜJDESİ

Torbalı 60 mahallesi olan bir ilçemiz, toprağı bereket fışkıran, sanayisi ile gurur duyduğumuz bir ilçe. Bizim Torbalı ile ilgili çok güzel projelerimiz var. Bunları ilçe başkanımız ilerleyen dönemde tek tek açıklayacak. Biz organik ve inorganik büyüme hedefleri belirleyen, fabrikalarını farklı ülkelerde açmak isteyen firmaların araştırmasını yaptık.  Bunların listesini çıkardık. Daha önce Torbalı’da Opel fabrikası vardı. Maalesef devletin önemsemez politikalarıyla ülkemizden böyle bir değer gitti. Ama biz, projelerimizi hazırladık. Görüşmelerimizi çok kısa sürede yapacağız. Torbalı’dan bir Opel gitti ama en az bir Opel büyüklüğünde bir fabrikayı buraya kazandırmayı hedefliyoruz. Bunun müjdesini veriyorum. Bu Torbalı için büyük bir artı değer olacak. Torbalı yaş ve kuru sebzede önemli bir üs. Öncülük yapacak bir ilçe. Burada kooperatifçiliği, ileri teknoloji kullanarak sanayi üretimi, verimliliği artırarak tarımı güçlendirdiğimiz vakitte çiftçimizin sorunlarını ortadan kaldıracağız” dedi.