CHP’de gözler 28-29 Mart'ta gerçekleşecek olan kurultaya çevrildi. 8 Şubat’taki İzmir İl Kongresinde kurultay delegesi seçilen isimler, İl Başkanı Deniz Yücel başkanlığında ilk kez toplandı. Tarihi Havagazı Fabrikasındaki toplantıda kurultay delegesi olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yer aldı. Toplantıya ayrıca kurultay delegesi olan Torbalı Başkanı Erol Günaydın ve Sefer İpekli de katıldı. İl Başkanı Deniz Yücel’in toplantıda, “ Partinin Genel Başkan sorunu yok. Genel Başkan’ın yanında olmalıyız. İlk imzayı ben atıyorum.  Atmayan arkadaşlara da saygı duyarım” dediği öğrenildi.  Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in de partinin Genel Başkan sorunu olmadığını ifade ettiği ve Kemal Kılıçdaroğlu’na tam destek mesajı verdiği öğrenildi. Toplantıya katılan tek İzmir Milletvekili olan Tacettin Bayır’ın da CHP Lideri’nin en güçlü kurultayını yaşayacağını söylediği ve Kılıçdaroğlu’nun yanında olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Bayır’ın, PM ve YDK’da daha fazla İzmirlinin yer alması adına çalışma yapılması gerektiğine dikkat çektiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU İÇİN İMZA VERDİLER

Toplantıya mazeretli olarak katılamayan 5 isim dışındaki tüm delegelerin Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için imza verdiği öğrenildi. Yücel toplantıda Parti Meclisi(PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu’na(YDK) aday olmak isteyenlerin taleplerini kendisine iletmesini istedi. Yücel gelen talepleri Kılıçdaroğlu ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya ileteceğini söylediği öğrenildi.  CHP İzmir’de il kongresinde 56 kurultay delegesi seçilmişti.

YÜCEL: İMZA TOPLADIK

Toplantı sonrası değerlendirmelerde bulunan Yücel, “Toplantıda gündem kurultaydı. Kurultay delegelerimizle bir araya geldik. Kurultayla ilgili gündem ve işleyişle ilgili kendilerine bir bilgilendirme yaptık. Aynı zamanda 31 Mart seçimleri, 23 Haziran seçimlerinde CHP’nin yakalamış olduğu başarı göz önünde bulundurulduğunda genel başkanımızın, partimizin liderliğine devam etmesi konusunda bir görüş birliği, mutabakat oldu. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun İzmir Kurultay Delegeleri tarafından genel başkan adaylığına önerilmesi konusunda imza topladık. Partimizin yetkili kurullarıyla paylaşacağız” dedi.