DEVA Partisi Torbalı İlçe Başkanı Serdar Havsut, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın İzmir ziyaretini ve partisinin saha çalışmalarını değerlendirdi. Babacan’ın Beklediklerinden çok daha fazla bir ilgiyle karşılaştığını ifade eden Havsut, Babacan’dan Torbalı’ya gelme sözü aldıklarını da sözlerine ekledi. İzmir genel olarak farklı görüşlere sahip gibi görünse de Babacan’a yoğun bir ilgi gösterildiğini, parti açılışına da katılımın gayet iyi olduğunu söyleyen Başkan Havsut, “Başkanımız ziyaretinde İzmir esnafı ve halkımızın yoğun ilgi ve desteği ile karşılaştı. Vatandaşlarımızın sorunları ve  beklentileri ile yakından ilgilenen başkanımız aynı zamanda vatandaşlarımızın çözüme yönelik tavsiyeleri ile de yakından ilgilendi, hem genel başkanımız hem de bizim açımızdan önemli bir ziyaret oldu” dedi.

BABACAN KONGREYE KATILACAK

Babacan’la görüşme yapma fırsatlarının da olduğunu ifade eden Havsut, “Ali Babacan, halkla iç içe olmayı seven bir lider. Kendisiyle bir süre görüşme fırsatımız oldu ama o zamanının büyük kısmını İzmir halkına ayırmak istediği için görüşmemiz çok uzun süreli olmadı, Ama biz zaten pandemi boyunca İnternet ortamındaki toplantılarımızda genel başkanımızla sık sık görüşme imkanı buluyoruz bundan sonraki süreçte birebir daha uzun süre görüşme fırsatı bulacağız. Zaten Torbalı için de kongreye katılma sözünü genel başkanımızdan almış bulunmaktayız. Temmuz ortası gibi kongremizi yapacağız. Bir aksilik olmadığı sürece Genel başkanımız kongreye katılım sağlayacak aynı zamanda parti binamızın açılışını gerçekleştirecektir ” ifadelerini kullandı.

TORBALI SEÇİM SÜRECİ

Torbalı’da gerçekleşen başkanlık seçimiyle ilgili de konuşan Havsut, “Siyasi ilkelerimiz ve genel politikamız gereği, genel merkezimizin de kararı ile halkın iradesinden yana olmayı doğru bulduk, zaten önceki ilçe başkanımızla da bu konu görüşülmüş ve Halkın oyları ile yerel seçimi kazanmış olan Cumhuriyet Halk Partisinin adayını destekleme kararı almıştık , Ancak seçim günü malesef oy kullanacak olan kişinin şahsi menfaat ve ihtirasları etik değerlerin önüne geçmiş ve seçimin seyri tasvip etmediğimiz bir şekilde değişmiştir. Tabikide bu durum genel merkezimizde ve ilçe teşkilatımızda fazlasıyla rahatsızlık yaratmış, hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz bu davranış önceki ilçe başkanının azli ile sonuçlanmıştır " ifadelerini kullandı. Öte yandan DEVA’nın bu süreçte ilçe başkanını görevden alması ve ihracı yönünde çalışma başlatması, millet iradesine verdiği saygıyı da bir kez daha gözler önüne sermişti.

PARTİNİN KAPISI HER GÜN AÇIK

Pandemi nedeniyle yeterince sahaya inemediklerini ifade eden Havsut, “Genel Başkanımız gibi biz de halkla iç içe olmayı istiyoruz. Ancak pandemi nedeniyle bunu arzu ettiğimiz şekilde gerçekleştirme fırsatımız olmadı.  Şu anda yönetim kurulumuzu oluşturduk. Bundan sonraki süreçte hızlı bir şekilde çalışmalarımıza başlayıp biz de halkımızın içinde olarak onların sorunlarını dinleyip, kendimizi tanıtacağız. Partimizin kapısı sürekli açık, her gün en az bir nöbetçi arkadaşımız partide görevli olarak bulunuyor ben de günün büyük bir bölümünü partide geçiriyorum” ifadelerine yer verdi.

SERDAR HAVSUT KİMDİR?

‘Kendinizi biraz tanıtır mısınız?’ sorusuna yanıt veren Havsut, “1982 Sivas Divriği doğumluyum,2014 yılından bu yana Torbalı’da yaşıyorum. Geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren bir firmam var. Evli ve iki çocuk babasıyım, daha öncesinde hiçbir siyasi oluşumda bulunmadım , ilk siyasi hayatıma DEVA Partisi ile başladım. Dost meclislerinde mevcut siyasi ortamı ve siyasetçileri eleştirmekten daha ileriye gitmenin zamanının geldiğini, ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için Elimizi taşın altına koymak gerektiğini düşündüm, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın bakanlık yaptığı dönemlerde yürüttüğü çalışmalar ve yaptığı icraatlar, isminin hiçbir kötü bir olayla anılmaması ve beyefendi kişiliğinden dolayı, DEVA Partisi’nde görev almayı istedim. Onlar da şahsıma başkanlık görevini uygun gördüler. Görevimizi kabul ettik, inşallah ben ve dava arkadaşlarım halkımızın huzuru ve mutluluğu için elimizden geleni en iyi şekilde yapmak için çalışacağız” ifadelerine yer verdi.