İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, dün Torbalı’da bir takım ziyaretlerde bulundu. Dervişoğlu’na ziyaretinde İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İl Başkan Yardımcısı Fatih Erkut, Torbalı İlçe Başkanı Ahmet Künarlıoğlu eşlik etti. Müsavat Dervişoğlu, ilk olarak saat 17:00’da Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin ve Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanı Erol Günaydın ile Kır Kahvesi’nde buluştu.  Kır Kahvesi’nde bir süre Başkan Tekin ile görüşen heyet, saat 18:30’da Pamukyazı’da vatandaşlarla buluştu. Mahalle halkının ve üreticinin sorunlarını dinleyen Dervişoğlu, özellikle Pamukyazı’ya yapılan duble yol ve üreticinin sorununa vurgu yaptı.

“BİZE YOL YAPMADILAR DUVAR ÖRDÜLER”

İYİ Parti İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, ilk olarak vatandaşların sorunlarını dinledi. Pamukyazılı vatandaşlar, özellikle yeni yapılan duble yola tepki gösterirken,  şu açıklamalarda bulundu: “Bize yol yapmadılar duvar ördüler. Pazardan dönen vatandaşlarımız Pazar arabası ile karşıya geçemiyor. Çocuk arabası olan karşıya geçemiyor. Esnafı yerin dibine gömdüler. Yağmur yağdığında evleri ve dükkanları su basacak. Ayrıca aracın biri kontrolünü kaybetse üstümüze düşecek. Bu nasıl bir yol yapmaktır. Bu hizmet değil” ifadelerini kullandı. Üreticiler ise  ürünlerin tarlada kalmasına tepki göstererek, “Her yeri özelleştirdiler. Üretici olarak çok mağdur olduk. Tarlamızı mahsulü ile birlikte sürmek zorunda kaldık. Bütün üreticilerimiz bankalara borçlu. Borç yüzünden bağışıklık kazandık artık” ifadelerini kullandı.

“MÜHENDİSLER BURADA NASIL KAZA YAPILIR DİYE YOL YAPMIŞ”

Önce vatandaşın derdini dinleyen Dervişoğlu, yaptığı açıklamada “Biz sorunları yerinde çözmeye geldik. Çiftçinin derdi varsa tarlada, esnafın derdi varsa dükkanda çözmeye çalışacağız. Siyasetçilerin vatandaşın içinde olması lazım. Benimde gözlemlediğim kadarıyla bu yol çok büyük bir sorun. Mühendisler burada nasıl kaza yapılır diye yol yapmış. Bu yol sorununu 1 Ekim’de mecliste, Cuma günü de İl Başkanlığı’nda yapacağım basın toplantısında Pamukyazı’nın ismini vererek anlatacağım. Ayrıca soru önergesi vereceğim bakana. Bu yol can alır. Önemli olan candır. Başımıza bir şey gelmeden soruna el atılmalı. Yol için buraya mühendis getireceğiz yerinde keşif yapması için. Burada bir kişinin burnu kanarsa sorumlularına göstereceğim” ifadelerini kullandı.

“SUÇLU BU ÜLKEYİ KİM YÖNETİYORSA O”

Dervişoğlu Pamukyazı’da yaptığı açıklamaların devamında “Ortalıkta iktidar temsilcisi yok, milletvekili yok, bakan yok.  Bakan olsa ne olur yanlarına yaklaşamıyoruz. Elektriğe son 3 yılda yüzde 120 zam geldi. Ama üreticiye destek yok. Burası dünyanın en önemli ovalarından bir tanesi. Ama üretici burada çiftçiliği bırakma derecesine geldiyse burada bir sıkıntı var demektir. Üretici gırtlağına kadar borca batmış ama kimsenin umurunda değil. Üreticinin ettiği zarardan başkaları geçiniyor. Tarım Bakanlığının çiftçiye sahip çıkması gerekiyor. Hatta isminin de değişip Milli Tarım Bakanlı olması lazım. Dertler her yerde aynı. Burada da Diyarbakır’da da Sivas’ta da… Vatandaşın “Suçlu kim” diye sorması üzerine Dervişoğlu “Suçlu bu ülkeyi kim yönetiyorsa o.  Ama onlar da geldikleri gibi gidecekler. Söz veriyorum sorunlarınız yarınki basın toplantısında ve 1 Ekim’de mecliste dile getireceğim” ifadelerini kullandı. Müsavat Dervişoğlu açıklamalarının ardından Pamukyazı’da partiye üye olan vatandaşlara rozetini taktı ve hatıra fotoğrafı çekildi. Daha sonra Pamukyazı’dan ayrılan Dervişoğlu, ilçe binasında ilçe yönetimi ile kısa süren bir toplantı gerçekleştirdi.

“İKTİDARIN KAFASINA ATACAĞIM”

Son olarak Yeniköy’de vatandaşlarla bir araya gelen Dervişoğlu Pamukyazı’da olduğu gibi önce vatandaşların sorununu dinledi ve tek tek not aldı. Daha sonra açıklamalarda bulunan Dervişoğlu, “Gittiğimiz yerlerde sorunları nasıl çözeriz nasıl yöntemler buluruz onu düşünüyoruz. Ben buraya siyasi bir olarak değil kardeşiniz olarak geldim. Çözüm bulalım diye halkın içinde dolaşıyoruz.  Yeniköy, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün planladığı bir köy. Mustafa Kemal Atatürk’ün evlatlarının olduğu köydeyiz. Derdinizi bizimle paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız.  Bizden beklentileriniz, eleştirileriniz, bizden hesap sormak isteyen varsa yerinde hesap vermeye hazırız.  Atatürk’ün planladığı köyde Allah izin verirse müjdeleri vereceğiz. İyi ki İzmirliyim iyi ki sizin vekilinizim” dedi. Bir vatandaş, “Önceden vekiller sorunları sigara kağıdının üzerine yazarlardı. Sigara bitince atarlardı. Siz de öyle mi yapacaksınız” diye sormasının üzerine Dervişoğlu, “Atacağım evet atacağım ama iktidarın kafasına atacağım” dedi.

“BİZ BU DÜZENİ YÖNETENLERDEN HESAP SORACAĞIZ”

Açıklamalarını sürdüren Dervişoğlu, “Diyarbakır hangi dertten müzdarip ise Torbalı’da aynı dertten müzdarip. Türkiye sistem değişikliğine gidince sonuç bu oldu. Önceden vatandaş hesap soruyordu. Bu sistemde hesap sormak mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çok kötü halde. Erdoğan önceden milletin adamıydı saraya geçtikten sonra değişti. Şimdi kimin adamı olduğu belli değil. Biz bu düzeni yönetenlerden hesap soracağız. Vatandaş iktidardan hesap soramıyorsa orada demokrasi yoktur.  Millet önceden hesap soruyordu. Şimdi bakanın ve milletvekillerinin yanına yaklaşamıyor. Sistemden kaynaklı handikapla karşı karşıyayız. Bu ucube sistemden kurtulmamız gerekiyor. Türkiye bu sistemi taşıyamaz hale geldi. Hangimiz ister Erdoğan’ın Saddam gibi anılmasını. Erdoğan kendisini düzeltmeyecek o yüzden siz Erdoğan’ı düzelteceksiniz. Biz de sizin yanınızda duracağız. Biz onlara Türk milletinin iradesinin normal bir irade olmadığını göstereceğiz” dedi.   

“HESABI SANDIKTA ÇÖZECEĞİZ”

Dervişoğlu, “Bunların vatandaşın karşısına çıkacak yüzü yok. Bunlar sadece bağırıyor. Bağıra bağıra sorun çözülseydi, en çok bağıran Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli, sorunları çözerdi. Türk milleti ceza ile terbiye edilemez. Hesabı sandıkta çözeceğiz. Üreticiyi, vatandaşı fukaralaştırmaya çalışıyorlar, bu fukaralığı da yönetip oy almaya çalışıyorlar. O yüzden biz doğru bir dil kullanmalıyız. Vatandaşlarımızı kutuplaştırmanın anlamı yok. İktidar ondan faydalanıyor” dedi. Barajın yüzde 7’ye düşürülmesiyle ilgili de konuşan Dervişoğlu, “İktidarın kazanması için seçim yasası çalışmaları yapılıyor. Hem de kapalı kapılar ardında. O yüzden yüzde 7’lik baraj istiyorlar. Erdoğan’ın yapmaya çalıştığı seçim yasası onların sonunu getirecek” diyerek sözlerini noktaladı. Dervişoğlu Yeniköy’de de partiye üye olanlara rozetini taktıktan sonra ilçeden ayrıldı. ÖMER DUR