Eski bakan Ali Babacan’ın genel başkanlığını yaptığı Demokrasi ve Atılım Partisi’nin (DEVA) il ve ilçe teşkilatlanma çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda ince eleyip sık dokuyan DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı Torbalı için de flaş bir atama gerçekleştirmiş belediye meclis üyesi İlknur Demirtaş’ı ilçe başkanlığına atamıştı. Dün DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda İl Başkanı Seda Kaya Ösen’in elinden mazbatasını alan Demirtaş’tan ilk açıklama geldi. Demirtaş, hızlı bir şekilde teşkilatlanma çalışmalarına başlayacaklarını belirterek, kendisine bu süreçte destek olan herkese teşekkür etti.

Eski Bakan Ali Babacan tarafından kurulan DEVA Partisi’nin kurucu ilçe başkanı olan Demirtaş, “DEVA Partisi, ülkemiz, ilimiz ve ilçemiz için hayırlı olsun. Kurulduğu günden bu yana partimize çok güzel yorumlar ve destekler alıyoruz. Ne mutlu ki ilçemizde de partimize yoğun bir destek var. Dünkü mazbata töreninden sonra çok olumlu dönüşler aldık.” İfadelerini kullandı.

GENÇLİK VE KADIN KOTASI

Tüm Türkiye gibi Torbalı’ya da ‘Deva’ olacaklarını ifade eden Demirtaş şu ifadelere yer verdi:

Hızlı bir şekilde teşkilatlanma çalışmalarına başlayacağız. Online başvuru üzerinden ilçemize 300 civarı başvuru yapılmış durumda. Öncelikle bu arkadaşlarımızla birebir görüşmeler yaparak yönetim kurulumuzu belirleyeceğiz. Yönetim kurulumuz 15+7 yedek üyeden oluşacak. Kadın Kolları ve Gençlik Kolları gibi ayrı teşkilatlanma yerine hep birlikte söz alarak, ortak akılla yürüteceğimiz bir yönetim kurulu oluşturacağız. Genel başkanımızın belirlediği bazı kotalar üzerinden hareket edeceğiz. Yüzde 35 kadın ve yüzde 20’lik 30 yaş altı kotamız var. İlçe binamızı da en kısa sürede hazırlayıp, parti binamızda hizmet vermeye başlayacağız” ifadelerini kullandı.

Öte yandan DEVA Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda mazbatasını alan Demirtaş, İzmir’in ilk DEVA Partili meclis üyesi olurken, Türkiye’nin de tek DEVA Partili kadın meclis üyesi oldu.