Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu önderliğinde kurulan Gelecek Partisi kısa sürede 81 ilde organizasyonlarına başladı. Davutoğlu  67 İlde İl Başkanlarını atayarak 60 İlde Gelecek partisinin ofislerinin açılması talimatını verdi. Aynı zamanda Gelecek Partisinin 300 İlçe ve 1200 mahalle de örgütlenmelerini tamamlandı.  İl ve ilçe başkanlarının atamalarının yapılmasının ardından kongrelere start verildi. Partinin Kurucu Başkan'ı Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı kongreler partinin iç tüzüğü hakkında vatandaşlara bire bir bilgilendirme yapıldı. 2023 genel seçimleri öncesinde sistemli bir örgütlenme ile başlayan Gelecek Parti’nin Torbalı İlçe Teşkilatı’nda da bugün ilk kongre heyecanı yaşandı.

"SAHA ÇALIŞMALARINA AĞIRLIK VERECEĞİZ"

Gelecek Parti Torbalı İlçe Başkanlığına geçtiğimiz yerel seçimlere bağımsız aday olarak katılan Zeynel Abidin Fidaner atandı. Fidaner, göreve gelmesiyle birlikte partinin çalışma ofisini kurarak kongre için gerekli olan 300 üyeyi topladı. Yönetim kadrosunun belirlendiği Gelecek Partisi İlçe Başkanlığının ofisinde yapılan kongreye, partinin genel başkan yardımcılığı görevini üstlenen, 24. 25. ve 26. dönem milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, İzmir İl Başkanı Cem Kavur ve parti yöneticileri katıldı. Fidaner, partinin saha çalışmalarına ağırlık vereceklerine değinerek "Partimizin ilk kongresini değerli yöneticilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Önümüzdeki günlerde yeni üye kayıtları yaparak, partimizin misyonunu anlatmak için sahada aktif çalışmalara ağırlık vereceğiz. Gelecek Partisi olarak kapımız toplumun her kesimine açık. Kongreye katılan bütün üyelere teşekkür ediyorum" dedi.

GENEL BAŞKAN YARDIMCISI SELÇUK ÖZDAĞ’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Şuanda 70’e yakın il 300 üzerinde ilçede örgütlendiklerini söyleyen Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Özdağ  ‘İnsanlar AK Parti’den umudunu kesmiş durumda. Toplumsal yapıda meydana gelen değişimleri ve halkın taleplerini halkın arasına girerek, İzmir’den Kars’a Sinop’tan Hatay’a yurdun her toprağını karış karış gezerek, dinliyoruz. Saraydan halk yönetilmez. İnsanlar aç, gençler işsiz. Beyin göçü inanılmaz rakamlara ulaşmış durumda. Dolar 7 TL Euro 8,5 TL düzeylerine geldi. Vatandaş kredilerini nasıl ödeyeceğini düşünüyor! Suni gündemlerle halkı meşgul ederek zaman kazanmak demokrasilerde seçimi kaçınılmaz kılar. Artık Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türkiye’ye verecek hiçbir şeyi yoktur. Cumhurbaşkanı seçme ihtimalleri yüzde 1 bile değildir. Yüzde 0’dır. Türkiye’de fırsat eşitliğini sağlayacağız diyoruz. Liyakat ve ehliyet esasına dayalı bir sistem kuracağız diyoruz. Sistemin değiştirilmesi lazım Türkiye’de. Eğer bu sistem değiştirilmezse, bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde kim gelirse gelsin Türkiye çok ciddi şekilde otoriterleşir ve bozulur. Bunlar da bozuldu. Gelecek Partisi olarak büyük bir ümitle yollardayız. Biz inanıyoruz ki Adalet ve Kalkınma Partisi’yle koalisyon hükümeti oy kaybediyor. Bundan sonra anketlerdeki yüzde 30 civarında MHP’nin oyu yüzde 7-8 koalisyon hükümetinin toplam oyu yüzde 38 civarında ve düşüş hızlanacak. Düşüş hızlandıktan sonra en çok oy da bize gelecek" ifadelerini kullanarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.