Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Yönetimi’nin görevden alınmasıyla beraber kongre süreci de başlamış oldu. Partiyi kongreye götürmek üzere Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı tarafından görevlendirilen Övünç Demir ve ekibinin kısa bir süre içerisinde kongre kararı alması gerekiyor. Kongre için kısa bir süre kalırken, Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanlığı için ilk aday eski İlçe Başkanı Faruk Akpınar oldu. Faruk Akpınar, yaptığı açıklamayla ilçe başkanı olacağını duyururken, İl Başkanlığı tarafından görevlendirilen ekibin kongre tarihini hemen belirlemesi gerektiğini belirtti.

İşte Akpınar’ın açıklaması;

Değerli Cumhuriyet Halk Partisine gönül veren arkadaşlarım, yıllardır  siyasi hayatımı hakkaniyet, müzakere, dürüstlük, doğruluk, birlik ve beraberlik üzerine kurmuş biri olarak örgütümüzün bu gün bulunduğu  durumdan büyük üzüntü duymaktayım. Sandıkla gelmiş, delegelerimizin hür iradesi ile seçtiği birinin yerinde gözüm hiç olmadı.

Demokrasinin sadece sandıkta tecelli edeceğine inanmış birisi olarak, kısa süreli hedefler uğruna delegelerimizin demokratik iradesine ipotek koymaya, yurttaşların demokrasiye ve seçimlere olan  inancına darbe vurmaya kimsenin hakkı yoktur. Sandığın kararına saygı göstermeden tepeden inenler üstüne basıp geçtiği oy sahiplerinin karşısına bir gün gelip hesap vereceklerdir ve bundan kaçış yoktur.

Hak hukuk ve adalet için yola çıkan bir partinin gönül verenlerine ve emeklerinin karşılığını almak için mücadele eden gençlerimize hala umut olduğunu göstermek ve geleceğe güvenle bakabilmek için; Tabanımızla  yaptığımız geniş kapsamlı müzakereler neticesinde demokrasinin ilçemizde  yeniden işlemesini sağlamak için kayyum heyetinin çıkaracağı adaya karşı;  Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanlığına adayım. Mevcut olan kayyum heyetine ve başkanına da buradan sesleniyorum partimizi bu kayyum sürecinden bir an önce kurtarma adına; Parti tüzüğümüzün size yapmanızı söylediği 30 gün içerisinde seçim yap talimatını yerine getirin. Bu süreçte vakit kaybetmeden asli görevinizi yapın.

Saygılarımla Faruk Akpınar