AK Parti İzmir’de yapılan kongre sonucu listeye eski ilçe başkanı Hasan Akbıyık’ın girmesinin yankıları sürüyor. Akbıyık’a karşı iki ayrı kanattan basın yoluyla operasyonlar yapılıyor. Önce İzmir’deki gazetelere AK Parti yönetimine giren Hasan Akbıyık’ın damadının ise (Fatih Erkut) İYİ Parti’de il başkan yardımcısı olduğunu servis edildi.  Bilinen bir kanattan yapılan bu haberden sonra başka bir kanattan bir haber daha geçildi. Bu kez eski belediye başkanı Adnan Yaşar Görmez’in danışmanı Halit Tunç devreye sokuldu. Görmez’in listeye girmesi için uğraş verdiği Oğuzhan Çelik’in listeye girmemesiyle köpüren Görmez’in  danışmanı Tunç’u yönlendirdiği ifade ediliyor. Halit Tunç katıldığı bir radyo programında, AK Parti Torbalı eski İlçe Başkanı Hasan Akbıyık hakkında, partisinin aleyhine çalıştığını iddia ederek, “Yerel seçimlerde ben oradaydım. Torbalı İlçe Başkanı Hasan Akbıyık, Adnan Yaşar Görmez’in kaybetmesi için gecesini gündüzüne kattı. Damadı Fatih, İYİ Parti’de, başkan yardımcısı şu an. Seçimlerde de İYİ Parti’ye çalıştılar. Hasan Akbıyık’ın kendisi ve ailesi başka partilere çalıştı. İddia ediyorum, çünkü ben de orada görev yapıyordum” ifadelerini kullanmıştı.

Hasan Akbıyık ise, iddialar hakkında sert konuştu. Akbıyık iddiaları yalanlayarak, “Öyle bir şey olması mümkün değil. Ben 2014’te ilçe başkanıydım, 2019’da da. 7 yıl ilçe başkanlığı yaptım. Davasına ihanet edenler hiçbir zaman partide olmaz. Davamıza hiçbir zaman ihanet etmedik, etmeyiz. Onları söyleyenler karaktersiz, haysiyetsizdir. Kalplerinde ne varsa, onlar söylüyorlar” dedi.

AKBIYIK: NAMERT İNSANLAR

Gazeteci Halit Tunç hakkında ise, “Maaşla çalışan biriydi, maaşını kaybedince ona buna çamur atıyor. Kendi danışman olarak yaptığı hataları, millete söyleyemiyor. Aldığı maaşla, belediye başkanını yanlış yönlendirdi. Milletvekilim de, bende, teşkilatımda aslanlar gibi arkasında gece gündüz koşturduk, mücadele ettik. 2014’te kazandığına da ben ilçe başkanıydım, 2019’da kaybettiğinde de ben ilçe başkanıydım. Ben davam uğruna her zaman koştum. Herkes bilir ki ben davama ihanet edecek biri değilim. Bunu söyleyen bu partide çıkar için siyaset yapan kişilerdir. Biz davamızı çıkar için değil, davamız uğruna yapıyoruz. Bizim adayımız kim olursa olsun; 2014’te aday Adnan Yaşar Görmez’di, kazandık. 2019’da da aday Adnan Yaşar Görmez’di, kaybettik. Bunun suçunu bana yüklemek mi lazım! 2014’te kazanırken, Hasan Akbıyık kazandı dediler mi? Bu çıkar için siyaset yapan namert insanların kendi suçlarını başkalarının üzerine atmasıdır. Kendisi basın danışmanı olarak yanlış yönlendirip bize seçim kaybettiren kişi, bugün çıkıp bu lafları söylüyor. Hepsi de kendini aklamak için. Bana çıkıp söylesin sen bunları yaptın diye. Her şeyin hesabını vermeye hazırım. Ben sonuna kadar AK Parti ve davamızın arkasındayım. Bu lafları söyleyen namerttir, davasına ihanet edendir” şeklinde konuştu.

“BİZ MAAŞ İÇİN SİYASET YAPANLARDAN DEĞİLİZ”

“Biz o gün ilçe başkanıydık, bugün il yönetiminde görev aldık. Yarın bize sandığın başında otur derlerse sandığın başına da otururuz” diyen Akbıyık, sözlerine şöyle devam etti:

“Biz maaş, para, çıkar için siyaset yapanlardan değiliz. Biz, bu partinin sayesinde nemalanan, bu partinin sayesinde maaş alan adamların, bu nemaları ve maaşları kaybettiği zaman leke atacağı insanlar değiliz. Seçim kaybedildi diye biz kimseyi suçlamadık. Ne belediye başkanını, ne de teşkilattaki bir kişiyi suçladık. Suç varsa tüm herkesindir. Demek ki millete anlatamadık kendimizi.”