Geçtiğimiz haftanın son gününde ilçede bir skandal yaşanmıştı. DEVA Partisi Serdar Havsut, kendisinden rıza alınmadan AK Parti’ye üye olduğunu öğrenmiş ve bunu kamuoyuyla paylaşmıştı. Daha sonra AK Parti İlçe Başkanı Selman Günaydın, Havsut’un 2012 yılında AK Parti’ye üye olduğunu belirten bir açıklama yayınladı. Ancak Havsut bu iddiayı da çürüterek, 2021 yılının ikinci döneminde Torbalı AK Parti’ye üye yapıldığına dair resmi belgeyi paylaştı. Bunun üstüne sessiz kalan AK Parti cephesinde, bu kez Günaydın’ın fotoğrafçısı Sefa Yıldırım, DEVA Partisi ilçe başkanı ile sosyal medyada dalaşmak istedi. Havsut büyük bir olgunlukla, Yıldırım’ın provakatif söylemlerine alet olmadı.

Tüm bunları Torbalı kamuoyu hayretle takip ederken, gazetemize söz konusu olayla ilgili sayısız mesaj geldi. Gelen mesajlarda vatandaşlar, habersiz AK Parti Torbalı’ya üye yapıldığını belirterek bu konuda ses olmamızı istedi. 2020 yılında annem ve küçük kız kardeşim de bu şekilde sahte üye yapılmıştı. Bu üyelikleri fark eder fark etmez annem ve kardeşim, üyeliğini iptal etti. Gazeteye gelen mesajlardan sonra kendi üyeliğimi sorguladım. Herhangi bir partiye üye olmadığıma dair yazıyı okuyunca bir oh çektim. Şeytan bu ya, dürttü. Annemi sorguladım, 2021 birinci dönem Torbalı AK Parti üyesi olarak göründü. Küçük kız kardeşime baktım o da. Aramızdaki en asi, en hırçın olan diğer kız kardeşime baktım, o da AK Parti üyesi.

Onların kendi rızasıyla AK Parti’ye üye olmayacaklarını adım gibi bilmeme rağmen, aradım onları ve ‘Siz AK Parti’ye üyeymişsiniz, siz mi üye oldunuz’ diye sorduğumda annem sövdü, diğer kardeşlerim de ‘Dalga mı geçiyorsun’ şeklinde ifadeler kullanarak duyduklarına inanmadı.

Bunun adı, Serdar Başkan’ın da dediği gibi evrakta sahteciliktir. Bu bir suçtur. Benim annemi, kız kardeşlerimi AK Parti’ye haberleri olmadan üye yapan kim? Bu elbette sistemde görülüyordur. İlçeler arası üye yarışmasına benim ailemi alet edemezsiniz. Ailem özelinde konuşuyorum ama hiçbir Torbalılıyı da bu şekilde alet edemezsiniz. Bu durumu defalarca gündeme getirdik. Başka parti temsilcileri de aynı sıkıntıyı dile getirdi. İnsanları haberi olmadan üye yaparak oyunu değil, lanetini, öfkesini hatta ve hatta annemden aldığınız gibi bedduasını alırsınız.

Bir okuyucumuz gazeteye şu mesajı atmış: “Benim en büyük gururum, AK Parti’ye oy vermemek. Ben bu hayatta daha ulvi bir şey yapmadım. Ben e devlet sorgulamamda AK Parti üyesi olduğuma dair ibare görüyorum. Bunun adı sahtekarlıktır.”

Şimdi benim Selman Günaydın ve ekibinden tek bir isteğim var. Benim annemin ve iki kız kardeşimin imzalı üyelik başvurusunu yayınlar mısınız? Eğer yayınlayamıyorsanız, bu oyunun bir parçasısınız. Ha öyle bir evrak var deyip yayınlarsanız, hepinizden tek tek özür dilemeye hazırım. (Sayın başkan gerek görürse eğer annem ve kardeşlerimin ad-soyad bilgileri için beni arayabilir)