Buca, Kasaplar Meydanı’nın ardından modern bir meydana daha sahip oldu. Buca Belediyesi’nin Buca Koop Mahallesinde modern bir görünüme kavuşturduğu meydan ve dünyada benzeri olmayan ‘Sesin İzi’ Anıtı muhteşem bir törenle açıldı.
Yan yollarıyla birlikte 16 bin 500 metrekarelik bir alanı kapsayan Buca Koop Meydanı’nı yeniden düzenleyen Buca Belediyesi, meydanı Atatürk ve Bucalıların ses izlerinden çıkarılan figürlerle oluşturulan 17 metrelik Sesin İzi Anıtı’yla taçlandırdı. Buca Koop’un çehresini değiştiren meydanın açılışı için düzenlenen görkemli törende konuşan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, bin 900 Bucalı’nın seslerinden oluşturulan anıtın barışın ve dostluğun simgeleştiği bir eser olduğunu söyledi. Törene; Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, CHP il ve ilçe yöneticileri, Buca Müftüsü Muharrem Gül, Buca Cemevi Dedesi Hüseyin Akçay ve Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik, BucaKoop Mahallesi Muhtarı Hakan Dönertaş ve yüzlerce Bucalı katıldı.
"Barış ve dostluk simgeleşti"
Alana kurduğu düzenekle bin 900 Bucalı’nın toprak testilere vurarak çıkardığı sesleri kaydedip, sesleri figürlere dönüştüren Heykeltraş Ekin Erman, açılış töreninde yaptığı konuşmada kaidesi ile 17 metreye ulaşan ve dünyada eşi benzeri olmayan Sesin İzi Anıtı’nı çocuklara armağan etti. Buca Koop Mahalle Muhtarı Hakan Dönertaş ise konuşmasında mahallesinin Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ile birlikte hizmetle tanıştığını vurgulayarak, teşekkür etti. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da açılış töreninde yaptığı konuşmada Bucalıları meydanlarıyla kavuşturmak için seferberlik ilan ettiklerini, Buca Koop Meydanı’nın da bu çaba ve çalışmanın ilk ürünlerinden olduğunu söyledi. 16 bin 500 metrekarelik alanda yaptıkları düzenlemelerle Buca Koop’u estetik ve modern bir meydana kavuşturduklarını ifade eden Başkan Piriştina, 2 bine yakın Bucalının ses izinden oluşan Sesin İzi Anıtı’nın da barışın ve dostluğun simgeleştiği bir eser olduğunu söyledi.
Dünyada benzeri yok
Konuşmaların ardından Buca Koop Meydanı’na ihtişam katan Atatürk heykeli ve Sesin İzi Anıtı, Buca’nın zengin kültürel mozağinin kardeşlik eksenindeki yapısını temsilen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca Müftüsü Muharrem Gül, Buca Cemevi Dedesi Hüseyin Akçay ve Buca Protestan Kilisesi Pastörü Ertan Çevik birlikte açtı. Oturma alanları, engelli geçişine uygun kaldırımları, yaya yolları, Atatürk anıtı ve 17 metrelik Sesin İzi Anıtı ile Buca Koop Meydanı Bucalıların büyük beğenisini kazandı. Dünyada eşi benzeri olmayan Sesin İzi Anıtı’nın oluşumunda ses veren bin 900 Bucalı’nın ismi de anıtın kaidesine tek tek yazıldı.