MHP'nin İzmir'de aldığı karar neticesinde aralarında,  Selçuk, Karaburun, Urla, Tire ve Menderes teşkilatlarının olduğu 5 ilçe teşkilatının feshedilmesi üzere Torbalı Güncel'e beyanat veren MHP'li Refik Akgün'ün açıklamaları üzerine MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin, konu hakkında Torbalı Güncel'e açıklamalarda bulundu. HADDİ OLMAYANLAR HADDİ AŞANLARDIR Haddi olmayanların hadlerini aştıklarını ifade eden MHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Serdar Seçgin, "Dün, Torbalı Güncel Haber Sitesi'ne yaptığı açıklama ile gündeme gelmeye çalışan o zat, partimizin Torbalı ilçesi üyesidir ama kendisinin yapmış olduğu açıklama tüm sınırları zorlamıştır. İlçesinin sınırları içerisinde kalması gerekirken, diğer ilçelere, il ve genel merkeze sıçrayarak edepsizce eleştiriler sunmuştur" dedi. Torbalı siyaset camiasının yakından tanıdığı MHP'li Refik Akgün için, "O zat, üyesi olduğu ilçenin son kongresinde delege değildir, il yöneticisi değildir, yönetici değildir, üst kurul delegesi değildir. Hal böyle olunca, haddi aşmamak gerekir" diyen İl Başkan Yardımcısı Seçgin, sözlerine şöyle devam etti: "Fakat bu açıklamalardaki fikirlerin kendisine ait olmadığına inanıyoruz. Kendisine birileri tarafından anahtar teslimi bir beyanat verdirilmiş. Bu durum, 'Kağnı gölgesinde yürüyüp, kağnının gölgesini kendi gölgesi zannetmek' durumudur. O zatın partisini ne kadar çok sevdiğine dair bir örnek vermek isterim. 7 Haziran'da yapılan milletvekili seçimleri öncesi milletvekili aday listesinde kendine yer bulamayan bir aday adayının sosyal medya sayfasına, "Başkanım, bağımsız aday olun, evimi satıp kampanyanıza destek olayım" tarzında bir açıklama yapmıştır. Bunun yorumu Torbalılı dava arkadaşlarımındır." FİTNEYE GEÇİT YOK Açıklamaya konu olan görev değişiklikleri ve fesihler için, MHP'nin kurumsallaşma içerisindeki uygulamaları olduğunun altını çizen Serdar Seçgin, "Asıl olan MHP'dir, Ülkücü Hareket'tir. Bizler görevden ayrılan arkadaşlara, bugüne kadar verdikleri mücadeleden dolayı teşekkür ederiz. Biz yine hep beraberiz, yine kol kolayız. Aynı davanın iman ve kan kardeşleriyiz. Bizler, fitneye geçit sağlamayacağız. Hiç bir fitne odağının ve fitnecinin de bunun bozmasına izin vermeyeceğiz.  Cenab-ı Allah, bizlere tüm arkadaşlarımızla birlikte yaşayacağımız zaferler nasip etsin. Bu vesileyle Torbalı Güncel aracılığıyla, tüm Torbalılı hemşerilerimizi ve dava arkadaşlarımızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum" dedi.