Fizyoterapist Büşra Özkan, duruş ve duyu bütünleme bozukluğu olan hastalarında tedavisinde kullanılan TheraTogs kıyafetleri sayesinde hastaların, fizik tedavi ve gelişim süreçlerinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini söyledi.
Bayraklı’daki Tolga Özel Eğitim ve Rehalibitasyon Merkezi’nde görevli Fizyorterapist Büşra Özkan, yeni nesil tedavi yöntemi TheraTogs hakkında bilgi verdi. TheraTogs’un günlük kullanımda kıyafetlerin altında rahatlıkla giyilebilen ve duruş bozukluklarının düzelmesinde terapiler haricinde destek veren hastaya özel tasarlanan bir çeşit giysi olduğunu belirten Özkan, "Tüm yaş ve beden gruplarına uygun üretilen TheraTogs giysileri, fizyoterapistlerin seanslarda ellerini kullanarak yapabildikleri düzeltici ve destekleyici hareketlerin, özel kumaşı ve bağlama tekniği sayesinde gün boyu, durmaksızın tekrarlanabilmesini sağlayarak terapinin etkilerinin devamlı ve kalıcı olmasını sağlar. Başta otizm olmak üzere özellikle duyu bütünleme bozukluğuyla karakterize durumlarda da vücut farkındalığı yönünden destek olmaktadır. TheraTogs ürünlerinden doğru ve sağlıklı faydalanabilmek için TheraTogs Giydirici Sertifikası almış fizyoterapist gözetiminde kullanılması gerekmektedir" dedi.
TheraTogs kimlere uygulanabilir?
Eğer fizyoterapist seans esnasında hastanın denge, duruş, mobilite veya motor kontrolüne, aşırı güç kullanmadan elleriyle olumlu etki sağlayabiliyorsa; düzgünce ayarlanmış bir TheraTogs sistemi ile bu olumlu etkiler terapinin dışında tekrarlanıp, desteklenebilir. Tedavi; hipotoni, fonksiyonel kifoz (kamburluk), skolyoz, gövde ve duruş bozuklukları, duruş bozukluklarına bağlı ağrı durumlarında, düşük ayak, diz hiperextansiyonu, kalça problemlerinde makaslama yürüyüş basta olmak üzere yürüyüş bozukluklarında uyku rahatsızlıklarında kullanılmaktadır.


googletag.cmd.push(function(){ googletag.display('div-gpt-ad-1463407549250-146'); }); googletag.cmd.push(function(){ googletag.display('div-gpt-ad-1463407549250-205'); });