Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi, geleneği bozmayarak 14. yıllarında da bir ton aşure dağıttı.
Alaçatı Çamlık yoldaki Cem Evinin bahçesinde gerçekleştirilen geleneksel aşure töreninde çok sayıda kişiyi bir araya getirdi. Yan fülüt ve gitar eşliğinde türkülerin söylenmesinin ardından bir ton aşure törende katılımcılara dağıtıldı. Aşure kazanının başında bir araya gelinmesiyle aşure duası da okundu.
Aşure töreninde bir konuşma yapan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, tutulan Muharrem Orucunun kabulünü dileyerek, "Anlamı çok büyük olan bu aşure gününde, bugün dünyanın da ülkemizin de içinde bulunduğu savaşların, terörün, siyasi, ekonomik, dinsel bütün çatışmaların, inanç ve düşüncesi nedeniyle katliamların artık son bulmasını diliyorum" diye konuştu.
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Çeşme Şubesi Başkanı Sedat Mutlu da yaptığı konuşmada, 12 günlük yas ve matem orucundan sonra geleneksel aşure gününde bir araya geldiklerini vurgulayarak, "Bütün dünyadaki insanların kardeşliğini, birliğini, beraberliğini simgeleyen, bize göre aşuredir. Aşurenin içindeki hiçbir malzemenin diğerinin tadını bozmadan bir arada olması, dünyadaki insanların birliğini temsil ediyor. Diliyoruz ki, hiçbir zaman Kerbelalar olmasın. Hiçbir zaman Madımaklar olmasın. Hiçbir zaman ülkemizin, dünyanın hiçbir yerinde bir cana kıyılmasın. Hiçbir can katledilmesin. Din için, siyasi görüş için ya da herhangi bir nedenden dolayı genci, yaşlısı, kadını, erkeği, çocuğu kimsenin saçının teline zarar gelmeden, barış içinde, sevgi içinde, dostluk içinde bir dünya olsun" dileklerinde bulundu.
Programa, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Belediye Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Ekrem Oran, Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Osman Köfüncü, Alevi Bektaşi Federasyonu Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Sultan Gazi Pir Sultan Abdal Cem Evi Başkanı Zeynel Odabaş, Çorumlular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Selahattin Uysal, Doğu-Der Başkanı Salih Kaya ve çok sayıda vatandaş katıldı.