İzmir Milletvekili Oktay Vural muhaliflerin 19 Haziran kurultayından sonra grup başkanvekilliği görevinden istifa etmişti. Vural’dan boşalan grup başkanvekilliği koltuğu hâlâ boş. Meclis kulislerinde MHP’nin grup başkanvekilliği için 7 milletvekilinin adı konuşuluyor. MHP kulislerinde, yeni grup başkanvekilliği için genel başkan yardımcısı Mehmet Günal’ın adı öne çıktı.

Vural yeniden talip

Hem Meclis, hem de parti kulislerinde yoğun bir şekilde dile getirilen bir iddia da “Oktay Vural’ın yeniden bu göreve talip olması.” Vural’ı, “Meclis’teki bazı milletvekillerinin de yeniden grup başkanvekili görmek istediği ve kulis çalışmaları yürüttüğü” ileri sürülürken, Vural cephesi ise sessiz. Ancak Genel Başkan Bahçeli’nin “Vural istifa mı edecek” tartışmalarının yaşandığı o günlerde “Çok değerli bir arkadaşımızdır. Aramızda soğukluk olabilir mi? Oktay Vural Meclis’te beni temsil eden grup başkanvekilimizdir” sözleriyle sahip çıktığı ve buna karşın görevinden istifa eden Vural’ı “yeniden aynı göreve getirmesinin zor olduğu” kaydediliyor.

Ersoy’dan Erdoğan’a...

Kulislerde “grup başkanvekilliği” yarışı için Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın’ın da adı geçiyor. Erdoğan ve Ersoy’un adı daha önce Meclis İdare Amirliği için de geçmişti. Ancak Bahçeli, tercihini Ankara Milletvekili Haberal’dan yana kullanmıştı. Grup Başkanvekilliği için de son sözü yine Bahçeli söyleyecek