İlçede kurulan dernekler ve gruplar yaptıkları etkiliklerle sosyo kültürel hayatın canlandırılmasında önemli işlere imza atıyorlar. Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerin yanı sıra düzenlenen faaliyetlerle kendisini sanat dallarında geliştirmek isteyenlere de imkan sağlanıyor. Anadolu Sinema ve Tiyatrocular Derneği de 21 yıl önce  İlçede toplumun her kesimine tiyatroyu sevdirmek ve oyunlarda oynamak isteyenlere oyunculuk eğitimi verilmek amacıyla kuruldu. Kurulduğu günden itibaren bir projesini hayata geçiren  Anadolu Sinema ve Tiyatrocular Derneği üyeleri, Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin ile bir araya geldi.

SERKAN TEKİN’DEN TEŞEKKÜR

Anadolu Sinema ve Tiyatrocular Derneği Başkanı Cenk Dolu, dernek üyeleri ve Karabağlar Belediyesi Başkan Yardımcısı, 9 Eylül Üniversitesi öğretim üyesi Prf. Dr. Canan can, Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin'i makamında ziyaret etti. Ziyarette Serkan Tekin'e yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür edilerek plaket verildi.  Tekin ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade ederek "Koronavirüs salgını öncesinde bir çok tiyatro oyunun İlçemizde sahnelenmesi sağladık. Ancak maalesef corona virüs salgını sebebiyle etkinliklerimiz durdu. Anadolu Sinema ve Tiyatrocular Derneği de tiyatro  oyunlarının sahnelenmesi konusun güzel çalışmalar yapıyor. Ziyaretleri ve verdikleri plaketten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum "dedi.

TEŞEKKÜR PLAKETİ

Anadolu Sinema ve Tiyatrocular Derneği Başkanı Cenk Dolu ise yapılan ziyaretle ilgi yaptığı açıklamalarda " Derneğimizin temel amacı insanlara çocukluk yaşlarından başlayarak her yaş kesimine tiyatroyu sevdirmektir. Derneğimize üye 115 sanatçı arkadaşımız bu doğrultudaki çalışmalara aktif bir şekilde katılıyor. Corona virüs salgınından kısa bir önce tiyatro kursları açmak için bütün hazırlıklarımızı bitirmiştik. Fakat salgın nedeniyle projelerimiz yarım kaldı. Salgının bitmesiyle yasakların kalkacağı tarihlerde vakit kaybetmeden projelerimizi aktif hale getirmek için hazırlıklarımıza devam ediyoruz. Kültür ve Sosyal İşler Müdürümüz Serkan Tekin'inin derneğimize önemli yardımları oldu. Bizde bu doğrultuda  kültür, sanat alanındaki Çalışmalarımıza verdiği destekten dolayı kendisine plaket verdik" dedi.