Geçtiğimiz yıl kültür sanat etkinlikleri açısından dolu dolu bir yıl geride bırakan Torbalı Belediyesi, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle Kültür Merkezi’nin kapılarını kapatmıştı. ‘Evde kal’ çağrıları sonrasında evlerine kapanan vatandaşların daha keyifli vakit geçirmesi için Torbalı Belediyesi, sosyal medyada geliştirdiği ‘Torbalı TV’ için özel içerikler hazırladı. Özel çekilen belgeseller, Torbalı’daki eğitmenler tarafından hazırlanan egzersiz videoları, online zeybek kursu, solo müzik gösterileri ve daha birçok çalışma belediye hesaplarından Torbalılı vatandaşlarla buluşuyor.

USTA İSİMLERİN BELGESELİ YAPILDI

Evde kalarak koronavirüs salgınının yayılmasını azaltan Torbalılı vatandaşlar, Torbalı Belediyesi’nin geliştirdiği içeriklerle evde de keyifli vakit geçirmiş oluyor. Zaman zaman hazırlanan özel videoları da izleme fırsatı bulan ilçe sakinleri için özel belgeseller de hazırlanıyor. Bunlardan bazıları da Neşet Ertaş ve Aşık Veysel belgeselleri oldu. Torbalı Belediyesi Halk Müziği Korosu Şefi Ethem Kaya ve eşi Tuğçe İpek Kaya'nın hazırladığı ‘Ses ve Nefes – Ustaların Telinden’ isimli belgesel programlarında hem bu isimlerin hayatlarıyla ilgili bir sunum yapıldı hem de usta isimlerin eserleri yorumlandı.

HAYAT EVE SIĞABİLSİN DİYE

Öte yandan içerikleri geliştirmeyi sürdüren Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Torbalılıların talepleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndan da evlerinde kutlama mesajları yayınlayan, şiirler okuyan öğrencilerin videolarının bu şekilde binlerle buluşmasını sağladıklarını ifade eden Torbalı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Serkan Tekin, “Hayatın eve sığabilmesi adına üzerimize düşeni yapıyoruz. En büyük arzumuz da bu. Çok az daha sabretmemiz gerekiyor. En kısa sürede etkinliklerimizi kaldığımız yerden devam edeceğimizi umut ediyoruz.” İfadelerini kullandı.