2 yıl önce hayatını kaybeden ilçede gazetecilik alanında çalışmalar yürüten ilk isimlerden olan İrfan Uysal’ın 16 yaşındaki kızı Melisa, ilk kitabını yayınladı. Ortaokul yıllarından itibaren bir şeyler karalayan, babasının ‘Oku ve yaz’ sözlerini vasiyet kabul eden lise öğrencisi Melisa, etrafında da dönen tiyatrolardan esinlenerek yazdığı ‘Küçük Kızın Tiyatrosu’ isimli kitap en seçkin sitelerde satışa sunuldu. Geçtiğimiz hafta yıllardır hayalini kurduğu kitabını eline alan genç kalem, oldukça başarılı geri dönüşler aldı. Biyografik tarzdaki eserde kullanılan üslup, paylaşılan anılar birçok kişiye de rehber olacağa benziyor.

ANNESİ KİTAP İÇİN KREDİ ÇEKTİ

Babasını kaybettikten sonra yazmaya daha da sarıldığını, kimseye anlatamadıklarını kitapta bir araya getirdiğini ifade eden Melisa’ya bu süreçte en büyük desteği ablası ve annesi verdi. Öyle ki kitap için anne Emine Yalçın kredi çekti. Kızının hayalleri doğrultusunda kredi çeken anne,  bir kez daha kızının kahramanı oldu. İçin kapanan, etrafı ile konuşmaktan sakınan kişilerin bir nevi iç sesi olan ‘Küçük Kızın Tiyatrosu’ isimli kitap 72 sayfa uzunluğuna sahip. Ustaca kaleme alınan ve her okuyucusu tarafından olumlu geri dönüşler sunan kitap, tüm kitap sitelerinde yer alıyor.

HERKESE UMUT OLMAK İSTİYOR

Kitabın kapak tasarımını da kendisinin yaptığını ifade eden Melisa Uysal, “Beşinci sınıftan beri hayalini kurduğum kitabın konusunu babamı kaybettikten sonra değiştirerek kendi hayatıma uyarladım. Çok zorluk çeksem de buralara gelene kadar babama verdiğim sözü tutuyorum. Bu kitapla herkese umut olmak istiyorum. Her kadının ayakları yere sağlam bassın istiyorum. Ve her babasız büyüyen kız mutluluğu başka erkekler de değil de, kendi hayatında saklı olduğunu bilsin istiyorum. Tek dileğim kitabımın verdiği mesajların bir yerlere ulaşabilmesi. Bir şeyin daha bilinmesini isterim ki tamamen kendi hayatım olup, hiçbir abartı ve ya çalıntı hikâye söz konusu değildir. Küçük Kızın Tiyatrosu, bizim masalımız” ifadelerini kullandı. Kızının başarısıyla gurur duyduğunu ifade eden anne Emine Yalçın ise, “Bir kez daha kızımla gurur duydum. Daha başarılı bir yazar olacağına eminim” ifadelerini kullandı.